26.10.2016

Рашидов след инспекция на операта в Пловдив: Трябва спешна реконструкция

Министърът на културата Вежди Рашидов и председателката на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова инспектираха днес следобед концертната зала в сградата на Държавната опера в Пловдив, която се намира на площад „Централен” № 1, съобщиха от културното министерство на своя сайт.

Още

Ген. Радев от Пловдив: Трябва да спасим България (СНИМКИ)

95 интелектуалци от Пловдив и областта учредиха Инициативен комитет в подкрепа на кандидатурата за президент на генерал Румен Радев. Сред учредителите са много висши военни, професори, хора на изкуството, на образованието и културата.

Великобритания съветва: Трябва да посетите Пловдив

  "Пловдив е едно от местата в Европа, които трябва да видите" , пише британският журналист Кевин Ръшби, чиято статия в "The Guardian" набира все по-голяма популярност, съобщава Нова телевизия. Ръшби включва общо 10 града в класацията си за „най-добрите европейски градски почивки, за който най-вероятно никога не сте помисляли”. Разказът му за Пловдив започва с описание на прекрасна топла вечер, в който той се наслаждавал на местно вино във възхитително кафене на древна калдъръмена уличка в близост до Амфитеатъра. С възторг той разказва за забележителностите на града, за прекрасните хотели и ресторанти и и дори за уличното изкуство и любопитните котки по улиците. 

Guardian: Пловдив трябва да е на върха на водещите туристически дестинации

В своя статия британският вестник нарежда Пловдив сред топ десет на най-добрите европейски градове за почивка

"The Guardian" сложи Пловдив на първо място в списъка „непременно трябва да отида”

Пловдив трябва да е на първо място в списъка „непременно трябва да отида”. С това изречение най-посещаваният сайт на английската преса - електронното издание на ежедневника "The Guardian", цитиран от "Марица", нарежда Града под тепетата сред 10-те топ дестинации за европейски градски почивки. В статия на Кевин Ръшби,

Британски вестник: Трябва да да отидете в Пловдив

Градът е включен в класация на най-добрите европейски градски почивки

Британски вестник: Трябва да да отидете в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Градът е включен в класация на най-добрите европейски градски почивки