28.10.2016

А някои ходят на училище така! Къде им е мястото – на платното, на тротоара или на велоалеята? (СНИМКА)

Ховърбордът е мода, която изглежда ще се задържи дълго време. Това превозно средство изглежда по удачен вариант от предхождащия го сегуей, на който някои градове (като чешката столица Прага например) наложиха забрана, пише Петел.

Още

Найден Найденов: Псевдоспециалистите да не коментират кой къде ще завърши

Треньорът на Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов бе доволен от първата победа на своя тим – с 3:1 срещу Нефтохимик. „За блокадата - добре се справиха момчетата. Имаме 18 блока. Радвам се, че излязохме и победихме, за мен беше много важно. Опасения към разпределителя ни нямам. Той е на 17 години, има голя...

Кристалина - откъдето дошла, там отишла

Два мандата тя бе в Еврокомисията, пробва се и за шеф на ООН

Гришо хвана самолета, вижте за къде (СНИМКА)

Българинът полетя за последния си турнир за годината

Там, където сме

Косена Кирчева, която има право да гласува за пръв път Уча в 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" в паралелка с английски и испански език. Обучението ми дотук бих описала като скучна подготовка за това, с което реално искам да се занимавам – интериорен дизайн. Избрах го, защото като интериорен дизайнер ще трябва по цял ден да разглеждам и подбирам различни мебели в различни стилове и това е страшно интересно. Ще продължа учението си в България, защото смятам, че в...

Докъде се докараха: В германско училище карат децата да учат наизуст "Аллах Акбар"

Учениците начално училище в германския град Гармиш-Партенкирхен са били карани да наизустяват мюсюлманската молитва „Аллах Акбар“ или „Няма друг бог освен Аллах“. Ситуацията е била разкрита от възмутен баща, който е показал листовка с текста на молитвата на арабски и германски език, която е била дадена от учителите на дъщеря му, предаде Breitbart.

Ето къде да отидете в София за Деня на народните будители

В Националния исторически музей /НИМ/ се подготвят да посрещнат по-необичаен, атрактивен, но и образователен начин тазгодишния Ден на будителите – 1 ноември. На 31 октомври, 1 и 2 ноември децата, които дойдат в музея, ще имат възможност да се учат на „Аз”, Буки”, „Веди”, на българската азбука, както е ставало през Възраждането – като пишат буквичките с дървени пръчици върху пясък.