25.10.2016

Светлозар Костов получи поредно наказание

Бившият шеф на Специализираната прокуратура Светлозар Костов получи поредно наказание. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет го наказа с намаляване на заплатата с 15% за една година. Прокурор Светлозар Костов, който направи летяща кариера покрай делото "Октопод“, а преди това стана известен с един израз, свързан с връзването на кънките на Максим Стависки, днес получи това наказание, за което може да се каже. Наказан е за забавяне на дело с шест месеца, по което е бил втори наблюдаващ прокурор. Делото, което е съвсем безобидно и не е от онези, които наричаме знакови, пристига в Специализираната прокуратура, разпределено е на прокурор, който шест месеца го държи в своето чекмедже.Костов отказа да коментира официално случилото се днес. В звуковия файл можете да чуете обобщението на Силвия Великова.

Още

Маргарита Михнева видя връзка "Митьо Очите-Светлозар Костов-Румяна Ченалова"

"Главният проблем на казуса с наскоро простреляния Димитър Желязков – Митьо Очите е за престъплението и наказанието", заяви пред БТВ журналистът Маргарита Михнева. Според нея след визитата на Сотир Цацаров в Бургас е станало ясно, че силовият бос се е ползвал с подкрепата на прокурори, следователи и хора от ДАНС.

Искат уволнение за прокурора на Октопод

Бившият обвинител по делото “Октопод” и ексшеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов да бъде уволнен от съдебната система, поиска прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС). Така съдебните кадровици отхвърлиха предложението на дисциплинарния състав, който поиска Костов да бъде понижен в районен прокурор.

Понижават в районен прокурора на “Октопод”

Бившият шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов да бъде понижен в районен прокурор. Това е решил тричленен дисциплинарен състав, който ще предложи наказанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), научи “24 часа”. Дали санкцията ще бъде потвърдена, или не, ще стане ясно на 14 септември,

Писмо от Сотир Цацаров ускори 5 дисциплинарни дела срещу прокурори

Висши магистрати бавят решения по тях с месеци Писмо от главния прокурор Сотир Цацаров ускори работата на висши магистрати по 5 дисциплинарни дела срещу обвинители. Става дума за две дисциплинарни дела срещу бившия шеф на спецпрокуратурата "Антимафия" Светлозар Костов, станал известен с фразата "вързахме кънките на Стависки",