27.10.2016

Найджъл Фарадж се завръща като лидер на ЮКИП

Найджъл Фарадж се завръща като лидер на британската Партия за независимост /ЮКИП/, след като неговата наследничка Даян Джеймс изненадващо се оттегли от поста. Въпреки по-ранното си изявление, че няма да се върне като лидер на ЮКИП, Найджъл Фарадж обяви по-късно, че ще поеме поста, макар и само временно, до избор на наследник на Даян Джеймс. Фарадж заяви пред Би Би Си, че трябва да поеме поста, защото на практика той продължава да е лидер, тъй като процедурата по назначаването на Даян Джеймс не е приключила напълно. Ето защо той временно ще остане на поста, докато протече изборния процес за нов лидер. Даян Джеймс помести изявление тази сутрин във вестник „Таймс“, само 18 дни след избора й, че се оттегля от поста, тъй като няма подкрепата на нейната партия за реализация на набелязаните промени. Нейни близки твърдят, че тя има и семейни причини за оставката, тъй като съпругът й е тежко болен.

Още

Найджъл Фарадж подаде оставка като лидер на ЮКИП

Изненадващо - лидерът на евроскептиците - Найджъл Фарадж подаде оставка. Лидерът на Партията на независимостта на Великобритания обяви ,че е изпълнил политическата си амбиция. Фарадж е поредният, който "напуска кораба" след британския рефендум, а страната продължава да се люшка в най-тежката политическа криза в съвременната си история.

Лидерът на британската Партия за независимост се оттегля след 18 дни на поста

56-годишната Даян Джеймс, избрана само преди 18 дни, публикува изявление в днешното издание на вестник „Таймс“, че се оттегля, защото няма достатъчно авторитет и подкрепа, за да реализира планираните от нея промени. Тя наследи Найджъл Фарадж на 16 септември, след като той напусна партията след референдума за излизане на Великобритания от ЕС. Това незабавно породи спекулации, че Фарадж ще се завърне като лидер на ЮКИП за трети път, но той, в кратко изявление за Асошиейтед прес, посочи: Няма да се завърна, аз съм в оставка. Преди да се откаже от поста, Даян Джеймс не е определила заместник, така че председателят на партията Пол Оукден не бе в състояние да каже пред журналистите кой в момента оглавява ЮКИП. Оукден каза, че ще бъде свикана спешна среща на Изпълнителната комисия на партията за стартиране на процеса по избор на наследник на Даян Джеймс. Някои медии посочват, че Даян Джеймс има и семейни причини за оттеглянето от лидерския пост, тъй като съпругът ѝ е тежко болен. Даян Джеймс, която през 2011 година дезертира от Консервативната партия, за да се присъедини към ЮКИП, заяви, че ще продължава да изпълнява напълно задълженията си като депутат в Европейския парламент.

Найджъл Фарадж съветва Търмп: Не влизай в бой с Хилари, обърни се към хората, които стоят у дома в своя хол

  Бившият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фарадж даде на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп няколко съвета. Те трябва да му помогнат да победи демократката Хилъри Клинтън на дебатите. Препоръките на британския политик бяха излъчени в неделя от телевизия Си Ен Ен (CNN), съобщава БГНЕС. "Не й позволявай да те обърка. Каквито и обиди да отправя по твой адрес, игнорирай я, не се оправдавай, в това няма смисъл, за това няма време”, каза Фарадж. "Това, което трябва да правиш, Доналд, е да се обръщаш към хората, които седят у дома в своя хол, не влизай в бой с Хилари", подчерта политикът. Той потвърди, че ще бъде гост на републиканеца по време на втория дебат, който ще се проведе на 9 октомври в американския Сейнт Луис (щата Мисури). "За мен Хилари Клинтън представлява тази политика, която през последните 20 години ни доведе до една безкрайна поредица от войни”, каза Фарадж. „Честно казано, струва ми се, че влошихме положението, а не го подобрихме. Политиката на Клинтън е изградена около големия бизнес, тя е насочена към това богатите да стават още по-богати". Британецът отбеляза също, че на президентските избори, който са насрочени за ноември, американците ще бъдат изправени пред дилема - да запазят статуквото или да го променят. Тръмп, според него, е лидер, който е в състояние да промени ситуацията в положителна посока. Първият от трите кръга на националните телевизионни дебати на кандидатите за президентския пост в САЩ мина на 26-ти септември. Предаването бе гледано от около 84 милиона души, което е рекорд за телевизионна аудитория за такива събития.

Фарадж дава акъл на Тръмп как да спечели срещу Клинтън

Бившият лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фарадж даде на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп няколко съвета. Според Фарадж те трябва да му помогнат да победи Хилари Клинтън на дебатите. Препоръките на

Тереза Мей отхвърли точковата система за контрол на имиграцията

Британският премиер Тереза Мей смята, че ограничаването на студентските визи е по-ефективна мярка от точковата система за намаляване на имиграцията. Това бе едно от ключовните обещания на водещите кампания за излизане от ЕС в референдума. В изявление в Китай, където участва в срещата на Г-20, Мей изтъкна, че хората са подкрепили Брекзит, защото са искали контрол в някаква степен на имиграциията от страните от ЕС. Според нея обаче, точковата система, каквато съществува в Австралия, няма да позволи на правителството да контролира кой пристига на Острова откъдето и да било в Европа, при положение, че идващите покриват изискванията. Бившият лидер на ЮКИП, Найджъл Фарадж, коментира, че повечето хора са гласували за Брекзит именно заради политиката на ограничаване на имиграцията, подкрепяна и от сегашния външен министър Борис Джонсън. Фарадж заяви, че е обезпокоен от решението на премиера да не използва точковата система. Очаква се в най-скоро време министърът за Брекзит, Дейвид Дейвис, да запознае депутатите с напредъка по пътя на напускане на ЕС, на фона на създалото се напрежение от липса на информация за конкретни стъпки. Камарата на общините междувременно ще обсъди внесената петиция за втори референдум, която събра над 4 милиона подписа.

Фарадж ще насърчава други държави да напускат ЕС

Обявилият оставка лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фарадж каза, че след като напусне поста, възнамерява да помага на още национални кампании за излизане на държави от Европейския съюз, предаде ДПА. "Мисля, че това, което прави Великоб