27.10.2016

България – майка за бежанците! БСП: Така не може!

На бежанците трябва да бъде осигурено жилище, училище, лекар

Още

ГЕРБ: БСП не са ни канили за картелите, и ние искаме такава комисия

БСП днес ви поднесоха поредната манипулация и лъжа относно комисията, която се формира за картелите и подписката, която са събрали. Нито един от тях не е дошъл в партия ГЕРБ да ни покани да се подпишем в подписката. Това заяви днес на брифинг в НС депутатът от ГЕРБ Цвета Ка

Чавдар Найденов: Залогът е много голям - както за Румен Радев, така и за БСП

Конкурентите на БСП за президентските избори най-вероятно ще се опитат да наложат празен дебат за избор между САЩ и Русия или между Русия и Европа. Предстои кратка, креслива и не особено съдържателна кампания.Такава прогноза направи социологът Чавдар Найденов в интервю за предаването „12+3“. Той заяви, че не се съмнява в големите шансове на ген. Румен Радев, но уточни, че е важно как той ще ги използва. В коментар на изявлението на Радев, че както и да е летял, винаги е намирал пътя към летището, Найденов посочи, че кацането е най-отговорната маневра в пилотажа, а излитането е лесно. Найденов прогнозира, че от ГЕРБ ще предложат за изборите нова версия на Плевнелиев, малко по-прилична: Проблемът в ГЕРБ винаги е бил един и същ – това е вождистки модел на управление и Борисов няма как да се клонира. Дори да се клонира, двамата Борисовци – този на президентския и този на премиерския пост ще се скарат кой да е отгоре. Найденов изтъкна още, че сега е важно дали народът иска да запази статуквото или ще тръгне след някой, който развее знамето на промяната: Радев не може да стъпи върху партиите, борбата тепърва започва и всичко зависи от него. Новата стратегия на БСП включва спечелване на президентските избори и предизвикване на предсрочни парламентарни избори, а лидерът на БСП да стане премиер – те ясно са го заявили и не могат да си позволят поражение, подчерта Чавдар Найденов: Залогът е много голям, както за Радев, така и за БСП. Специалистът добави, че не е вярно твърдението, че ако Бойко Борисов стане президент, ще настъпят криза и нови парламентарни избори: Тогава той може да потърси някой нова Фандъкова за премиерския пост.Това е формула, с която сме видели, че може да се справя. Борисов обича да финтира във вратарското поле, сега вече може да вземе решение, тъй като е ясен основният му опонент, отбеляза още Найденов. По думите му, Бойко Борисов вероятно ще изчака първите фокус групи за профилиране на силните и слабите страни на Румен Радев и след това ще вземе решение според съветите на социолозите и интуицията си. Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Десислава Атанасова: Атаката на БСП срещу управлението на ГЕРБ е "твърде нескопосана"

В студиото на БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира поведението на БСП под новото им ръководство. Тя изрази мнение, че социалистите са започнали атака, но “твърде нескопосана”, против управлението на ГЕРБ.

ДПС, "Атака" и Кадиев казаха "да" на БСП за общ фронт срещу ГЕРБ

ДПС, "Атака" и Георги Кадиев са дали съгласие за водене на разговор с БСП по създаване на общ опозиционен фронт срещу ГЕРБ. Предложението бе направено в края на миналата седмица, а целта е общи действия и подкрепа за законодателни инициативи.

Ивайло Калфин, кандидат за президент: Между Цачева и Радев няма сблъсък. Кой е левият и кой е десният

"Дневник" публикува интервюта с кандидатите за президент на изборите на 6 ноември. Ивайло Калфин се явява заедно с Любомир Халачев. Те са издигнати от АБВ, след като първоначално формацията щеше да участва в изборите заедно с БСП с ген. Румен Радев. След като беше обявено името на Радев обаче лидерът на БСП Корнелия Нинова прекрати преговорите с партията на Георги Първанов. Така АБВ реши да участва самостоятелно, залагайки на Калфин, който на последните президентски избори достигна балотаж и...