26.10.2016

Сълзи и ужас в съда: Двама братя роми разкарвали гол и убили пастир в центъра на пловдивско село

По зверски начин двамата братя Димитър и Ангел Димитрови са причинили смъртта на 58-годишен Алекси Ангелов от пловдивското село Караджово. Действията им са били нечовешки и мъчителни. За първи път днес двамата роми застанаха пред Пловдивския окръжен съд. Те са обвинени в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин, в принуда и в отвличане. 

Още

Арестуваха двама имами в Ибиса, били свързани с "Ислямска държава"

Във вторник полицията на Кралство Испания арестува в Ибиса двама марокански имами за предполагаеми връзки с близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“, съобщава Newsweek, цитиран от Фокус. Властите подозират двамата, чиято самоличност все още не е идентифицирана, в оказване на подкрепа на радикалния ислям и насърчаване на джихада.

Двама задържани за грабежа в Дупница

Двама души са задържани във връзка с грабеж в игралната зала в Дупница, съобщиха от ОДМВР – Кюстендил. Продължава работата на Районно управление - Дупница по сигнал за извършен въоръжен грабеж от игрална зала в града.

Щракнаха белезниците на двама катаджии, заподозрени за подкуп

Двама служители на КАТ-Добрич са арестувани при специализирана акция на Окръжната прокуратура във връзка с регистрациите на автомобили. Операцията е започнала днес около обяд, срещу двамата е образувано досъдебно производство, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов, цитиран от "Дарик".

След спецакция арест на двама катаджии, заподозрени за подкуп

Двама служители на КАТ-Добрич са арестувани при специализирана акция на Окръжната прокуратура във връзка с регистрациите на автомобили. Операцията е започнала днес около обяд, срещу двамата е образувано досъдебно производство, каза за Дарик окръжният прокурор Пламен Николов. Проверката на прокуратурата трябва да установи дали полицаите получават подкупи от фирмите, които регистрират автомобили собственост много често на румънци. Повдигнаха обвинение на двама полицаи, взели подкуп от 10 лева

Двама българи на Балканиадата по полумаратон

Стоян Тевекелев и Маринела Нинева ще участват в надпреварата в Подгорица

В Сърбия арестуваха 15 каналджии - двама са българи

  Съвместните операции на арията и полицията на Сърбия доведоха до арестуването на 15 контрабандисти през последните 10 дни, съобщи министерството на отбраната, предаде БГНЕС. Те се опитали да прекарат през границата 236 мигранти. „Сред разкритите контрабандисти 11 са граждани на Сърбия, 2 на България и по един от Пакистан и Нидерландия. Най-много мигранти, открити с контрабандистите, са от Афганистан (94 души), Ирак (51), Пакистан (43) и Сирия (34-ма). Останалите са от Шри-Ланка, Бангладеш, Руанда и Уганда", уточнява се в съобщението на ведомството. Конфискувани са 19 реки коли и 3 микробуса, използвани за превозването на нелегалните мигранти. От началото на юли, когато армията и полицията пристъпиха към съвместна охраната на сръбските граници, са задържани 19 000 мигранти. Общо задържаните контрабандисти са 73-ма.