21.10.2016

Опечалена вдовица от Дупнишко разкри смущаващ факт за Кирил от стряскаща картинка на цигарена кутия (СНИМКИ)

Снимката на починалия преди три години работник от ТЕЦ „Бобов дол” Кирил Богословов от дупнишкото село Червен брег плаши пушачите от кутиите на много видове цигари в Европа и България. Този факт предизвика истинско бедствие в дома на Мая Богословова, съпруга на починалия от шарка Богословов, пише днес "Вяра".

Още

Като в Дупнишко: И германец се разпознал на зловещите кутии от цигари (СНИМКИ)

Кирил от дупнишкото село Червен бряг не е единственият, разпознат от близките на зловещите снимки от кутиите с цигари. Снимките са включени в евродиректива, която е задължителна за всички държави членки.

Мая разпозна покойния си съпруг върху кутия с цигари!

Снимката на починалия преди три години работник от ТЕЦ "Бобов дол" Кирил Богословов от дупнишкото село Червен брег плаши пушачите от кутиите на много видове цигари в Европа и България. Този факт предизвика истинско бедствие в дома на Мая...

Лютеници и компоти се търкалят по "Струма"! Дъщеря забрани на баща си, един от архитектите на НДК, да шофира, той не я послуша... (СНИМКИ)

Тежък пътен инцидент стана вчера на АМ "Струма" край дупнишкото село Дяково. На бившия технически ръководител при изграждането на НДК в София, 82-г. Кирил Шуманов, му прилошало зад волана и изпуснал управлението на мерцедеса си. Автомобилът се обърнал по таван на магистралата. По асфалта се бяха разпилели домашно приготвена лютеница и компоти. В автомобила пътували съпругата му Елена и тяхна близка, пише struma.bg.

Подписка заради лошо качество на водата в дупнишкото село Баланово

Подписка заради лошо качество на водата в дупнишкото село Баланово са направили всичките близо 500 жители на селото. Подписката е адресирана до екоминистреството, до общината и до ВиК-Дупница, а до дни ще изпратят и писмо до омбудсмана Мая Манолова. Хората се оплакват, че от половин година водата в селото е силно замърсена и в нея има твърди частици.  Кметът на селото Явор Митов предполага, че замърсяването идва от отпадните емисии на ТЕЦ "Бобов дол" - водохващането за Баланово е но около 100 метра под централата, а от тази зима в ТЕЦ-а е пусната втора сеорочистваща инсталация, която отделя твърди частици и утайки. Проблемът може да се реши единствено чрез изграждане на ново водохващане от планината Колош на около 2 километра от ТЕЦ "Бобов дол". За това са необходими средства за проучване на терена, както и за изграждане на самия водопровод, които засега общината в Дупница не е осигурила. От отдел "екология" на общината са изпратили  сигнал до екоминистерството преди няколко месеца, с искане да бъдат направени нужните геоложки изследвания и да се установи точната причина за замърсяването. До този момент обаче  няма резултат, нито финансиране от министерството, казаха от администраицята. В Баланово жителите плащат за вода близо 80 стотинки за кубичен метър - въпреки, че не я пият, каза още кметът Митов. За новините Кирил Борисов.

Подписка в с. Бистрица срещу преобразуването на детските градини

В дупнишкото село Бистрица започна подписка срещу намерението на община Дупница за преобразуване на детските градини.   Според предложението за преобразуване детската градина в с. Бистрица ще бъде обединена с ЦДГ 4 „Детелина“. С това обаче жителите на с. Бистрица не са съгласни, тъй като според тях това е първа стъпка към закриването. Несъгласието си жителите на Бистрица изразили още на срещата преди няколко дни с представители на община Дупница обясни кмета на селото Кирил Огненски. Те имали и други притеснения, че при нужда от среща с дире...

Кмет купи агне на таксиджия след облог за 100 хиляди лева

Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски изгуби бас със спечелилия 100 000 лв. от лотарията таксиметров шофьор Камен Христов и му купи агне за 200 лв. Късметлията пък реши да дари агнето на първия класирал се борец на състезанието, което се провежда на празника на селото.