20.10.2016

Световният ден на учителя бе тържествено отбелязан в София

Синдикатът на българските учители в София отбеляза Световния ден на учителя.  Едва ли има човек, който може да успее без помощта на учителя, каза председателят на синдиката Янка Такева. Тя припомни, че, освен класациите за най-застаряващи в Европейския съюз, българските преподаватели водят и други, които са с положителен знак: Българският учител е с най-висок образователен ценз спрямо учителите в Европа. Със заделените вчера от правителството 223 милиона лева за средно образование икономиите в него приключват, изрази надежда Валентин Никифоров от КНСБ. Най-важно е хората да поддържат своята духовност, каза учителят по български език в 7-о СОУ "Свети Седмочисленици" в София Росица Димитрова: И да отстояват наистина някакви ценности.

Още

Акад. Ваньо Митев се оттегля от Медицинския университет в София

Акад. Ваньо Митев се оттегля от поста първи зам.-ректор на Медицинския университет в София, длъжност, която заемаше досега. Очаква се във вторник следващата седмица на ректорски съвет да бъде гласувано и закриването на самата позиция.

Фандъкова: София е подготвена за зимата

София е подготвена за зимата, увери кметът на града Йорданка Фандъкова. Фирмите, отговорни за почистването на столицата, разполагат и с резервни...

Фандъкова разкри дали София е готова да посрещне зимата

София е подготвена за зимата, увери кметът на града Йорданка Фандъкова. Фирмите, отговорни за почистването на столицата, разполагат и с резервни снегорини при обилни валежи.

Легендата Съли Ерна с два концерта един след друг в София

Тази събота можете да гледате интервюто на Елена Розберг със Съли Ерна в предаването COOL…T

КАТ-София обяви война на пияните и дрогирани шофьори

Причината - серията катастрофи през последното денонощие, причинени от водачи, след употреба на алкохол и наркотици

Йорданка Фандъкова: София е готова за зимата

Снегопочистващата техника е в готовност за зимния сезон, установи проверка на Столичния инспекторат. Фирмите, ангажирани с почистването на София имат готовност и за осигуряване на допълнителна техника.Към момента София разполага с 33 хиляди тона смес, 188 снегорина и 61 малогабаритни машини, посочи кметът Йорданка Фандъкова, като се позова на данни от проверката:Има и налична резервна техника, а освен това в договорите сме задължили фирмите да имат и готовност за осигуряване и на допълнителна техника. Започваме да чистим улиците, където се движи масовият градски транспорт, когато завали снега. Чисти се непрекъснато до спирането на снега, тогава, когато е необходимо се възлага влизане и в квартални улици.  От заложените в бюджета за зимно почистване на града 20 милиона лева, има остатък от два милиона и половина, които ще стигнат за почистване до края на годината , посочи кметът Йорданка Фандъкова.