28.10.2016

Отцепиха варненски площад до Районния съд заради съмнителен пакет

Районът на площад „Тракия” във Варна, непосредствено до Районния съд, е отцепен заради съмнителен пакет, намиращ се в близост до външен телефон. Това заяви говорителят на ОД на МВР – Варна Ивана Милева, цитирана от "Фокус". Тя посочи, че сигналът за съмнителния пакет е подаден около 12.20 часа. Незабавно полицията е отцепила района и гражданите

Още

Районният прокурор на Царево внезапно хвърли оставка!

Катя Евтимова отново става шеф на Районната прокуратура в Царево. Тя засега ще заеме поста временно, пише „Флагман”.

Районният съд в Стара Загора отложи днешното заседание за фалшивата диплома на Иван Вуцов

Районният съд в Стара Загора отложи днешното заседание по делото за фалшивата диплома на доктор Иван Вуцов. Мнимият кардиолог не се яви в съдебна зала, а адвокатите му представиха болничен лист. Прокурорът по делото Надежда Белчева е категорична, че в болничния лист не е отбелязано, както изисква новата наредба за представяне на медицински документи, че доктор Иван Вуцов не е в състояние да се яви на съдебното заседание и поиска на следващото той да бъде призован задължително. Адвокатите на мнимия кардиолог заявяват, че няма да приемат делото да се гледа без да бъде представена дипломата му по кардиология.От Районния съд в София са отказали да я дадат на съда в Стара Загора, докато не приключи делото срещу доктор Вуцов там.  Прокурор Белчева заяви за „Хоризонт“, че Районният съд в Стара Загора е върнал другия обвинителен акт на прокуратурата по образуваното ново дело срещу доктор Вуцов за неговата практика в болници и в частни кабинети, заради допуснати процесуални нарушения относно инкриминирания период, както и за лечебните заведения, в които обвиняемият е практикувал като кардиолог.

Районният съд в Пловдив гледа делото срещу Иван Евстатиев

Пловдивският районен съд даде ход на делото срещу бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев. Срещу него е повдигнато обвинения за изнасилване на ученичка. Делото се гледа при закрити врата. През август процесът не започна заради неявяване на двамата адвокати на подсъдимия. И пострадалото момиче, и обвиняемият са в съдебната зала. Налага се участието на двама прокурори поради сложността на случая. Водят се разпити на пострадалата ученичка, а близките предявиха частен иск от 10 000 лева за неиумеществени щети.Според защитничката на Евстатиев адвокат Колчева Евстатиев е във влошено психическо състояние и едва ли трябва да бъде съден.Вижте какво казаха близките на пострадалото момиче.

Районният съд в Пловдив ще гледа делото срещу Иван Евстатиев

Кметът на Стрелча е обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче

Двама телефонни измамници бяха осъдени ефективно от Районния съд в Търговище

Двама телефонни измамника получиха своите присъди от Районния съд днес в Търговище. Мъжете ще бъдат лишени от свобода за три месеца, при първоначално строг режим на изтърпяването на наказанието в затвора.Двамата мъже, с инициали Д.Д. и В.П., са осъдени за това, че в края на миналата година по сценария за закупуване на климатици са измамили възрастна жена от Търговище. С това те й отнели 1730 лева. По независещи от тях причини, деянието на мъжете останало недовършено. Съдът приема че при извършването на престъплението има пряк умисъл, като извър...

Районният съд във Враца върна на прокуратурата обвинителния акт за смъртта на 18-годишния Тодор

Районният съд във Враца върна на прокуратурата обвинителния акт срещу братя Дамянови за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов. Съдът препоръча да бъдат отстранени нарушенията в акта и да се изготви качествено обвинение, съответстващо на процесуалния закон. Повече от половин година след смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, който почина след скандал и побой, който му бе нанесен от братя Дамянови, Районната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу тях за хулиганство, извършено с особен цинизъм. Дни след това обаче съдът прекрати производството по случая и го върна за отстраняване на установени процесуални нарушения. В съдебното разпореждане е посочено, че някои от елементите на престъплението, за което е повдигнато обвинението, не са обосновани с ясни факти, например - в обвинителния акт не са изяснени точно обидите, отправени от братя Дамянови срещу Тодор, а са посочени само общи формулировки. Съдът е установил още и разминаване между описаните действия на обвиняемите, травмите, получени от момчето и заключенията на петорната съдебно-медицинска експертиза. Именно тя показа, че Тодор е починал от сърдечно заболяване, въпреки множеството повърхностни рани от побоя.