22.10.2016

64-годишна жена даде 20 хиляди лева на измамници в София

Жена даде около 20 хиляди лева на телефонни измамници в София. Исканата от нея сума е била около 30 хиляди, но 64-годишната пенсионерка е държала в дома си по-малко пари в различни валути.  Сигналът е подаден в полицията, след като жената е дала на два пъти за един ден големи суми на телефонните измамници. Схемата, по която са действали те, е била съдействие на полицията за залавяне на престъпна банда. Първият път пенсионерката е оставила 8 хиляди лева и валута в размер на 5 хиляди лева. При второто подобно обаждане сумата дадена от нея е била около 7200 лева. Жената е оставяла парите на различни места в столичния квартал "Връбница". Води се разследване.  От полицията в Търговище съобщават за още една телефонна измама. Нейна жертва е станала 63-годишна жена, която дала на непознат 150 евро и около 100 грама златни накити. Само за денонощие на територията на област Търговище са направени четири неуспешни опита за телефонни измами.

Още

Задържаха автокрадец след гонка в София (ВИДЕО)

По данни на МВР арестуваният има няколко криминални регистрации, включително и за наркотици

121-метрово чудовище никне в центъра на София (ВИДЕО)

Строежът на най-високата сграда в България върви с пълна сила. В интернет вече може да се види видеоклип от строежа на "Милениум Център", заснет с дрон.  

Вдигнаха наемите в София с 5-10%

Сред причините за това е дефицит на апартаменти на пазара Наемите в София се повишиха с 5-10% за година, сочат данните на агенциите за недвижими имоти. Според консултантската компания PRIMO, най-голямо увеличение на наемите е регистрирано в столичния кв. "Младост". Основен двигател на увеличението на наемните равнища там е 4-ти микрорайон на квартала, където е регистрирано повишение от 11% за година. В края на първата половина на 2015 г. двустаен апартамент в района се е давал средно за 597 лв....

Фандъкова: Нямаше да е добре, ако бях изоставила проектите за София

Столичният кмет разказва защо не участва в кандидатпрезидентската кампания

Вижте строежа на 121-метровия небостъргач в София (видео)

Строежът на най-високата сграда в България върви с пълна сила. В интернет вече може да се види видеоклип от строежа на "Милениум Център", заснет с дрон.  Клипът за изграждането на комплекса край НДК, който включва няколко сгради – вкл. 32-етажна с височина 121 м, е публикуван от Skyscrapercity в YouTube.