28.10.2016

Цачева под номер 17 в бюлетината, Радев – с фаталния 13-и (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първото име в дългия списък с кандидати ще бъде това на Светослав Витков

Още

Радев с жалба до ЦИК

„По време на излъчване на парламентарен контрол по БНТ 1, станахме свидетели на грубо погазване на изборните норми на Изборния кодекс“. Това се казва в жалба до ЦИК от  Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на републиката. В документа се посочва, че народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова е представила парламентарна декларация, опетняваща доброто име и честта на кандидата за президент на Република България ген. Румен Радев. „Считаме, че това е противозаконно нарушение на чл. 182, ал. 1 от ИК, който забранява предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала“, пише още в жалбата. От Инициативния комитет напомнят, че Народното събрание е национален законодателен орган и използването на неговата висока държавническа трибуна, с цел създаване на неверни и негативни настроения в българските гласоподаватели и зрители на БНТ 1, в период на предизборна кампания, е незаконосъобразно нарушаване и погазването на правилата на предизборната агитация, за което се предвиждат административно-наказателни мерки – глоба в размер от 300 до 1000 лв по чл. 480, ал. 1 от ИК. По-рано по време на парламентарния контрол депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че демогията може да бъде дефинирана просто и ясно в слогана – „защото сме социалисти&...

Радев е взел 132 хил. лв. при пенсионирането си от ВВС

При пенсионирането си като командир на Военновъздушните сили Румен Радев е получил всички полагаеми му се обезщетения в размер на 132 169 лева. Това стана ясно от отговор на въпрос на военния министър Николай Ненчев по време на петъчния парламентарен контрол. Радев подаде ра

Инициативният комитет на Радев и Йотова с жалба до ЦИК заради Десислава Атанасова

„По време на излъчване на парламентарен контрол по БНТ 1, станахме свидетели на грубо погазване на изборните норми на Изборния кодекс“. Това се казва в жалба до ЦИК от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на републиката.

На изпроводяк Радев си тръгнал със 132 бона от ВВС

Генералът напусна армията и сега е кандидат за президент

Ген. Румен Радев: Ще работя за сигурност и духовност, каквито възпитават българските въоръжени сили

„Ще работя за сигурност и духовност, каквито възпитават българските въоръжени сили. Без тях няма да има и икономически напредък“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, пред представители на Съюза на сержанти и офицери от запаса.

„Галъп Интернешънъл”: Радев изпреварва Цачева на балотажа със 32,1% срещу 31,3%

Интригата в изборите се заплита, изходът от потенциален балотаж става все по-неясен. Данните са от експресен телефонен сондаж, който цели да улови новата ситуация – след подкрепата на ДПС какви са нагласите за Пламен Орешарски.