20.10.2016

Обвиниха пиян автобусен шофьор от Перник

Минал на червено, имал 1,25 промила алкохол в кръвта

Още

Кличко се насочи към нов съперник

Украинецът иска титлата на Световната боксова асоциация

Страховит екшън в Перник!

Радомирец е задържан за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Даниел Тодоров, на 22 години, е счупил страничното стъкло на автобус МАН, за извършеното престъпление в пернишкия квартал „Твърди ливади“ е сигнализирано на телефон 112 в 15 часа в понеделник, пише struma.bg.

Вижте зарята за „1000 години Кракра” и Деня на Перник (ВИДЕО)

Преди броени минути приключиха празненствата по повод Деня на град Перник и “1000 години Кракра” със заря, организирана от Община Перник, провел се на култовия площад „Кракра Пернишки“ в центъра на града.

Перник изненада местните за своя празник

В деня на Св. Иван Рилски град Перник отбелязва своя празник. Тържествата започнаха рано сутринта със Света литургия, а след това тръгна и шествие от сградата на общината към площада. Много концерти и спектакли ще забавляват жителите и гостите на града, информира Нова телевизия. Красива и огромна дървена статуя, вдъхновена от кукерска маска, ще бъде монтирана в деня на града, който е ежегодна столица на фестивала за маскарадни игри "Сурва". Маската е направена от дънер на топола. Създателят ѝ е полицаят Евгени Димов, когото хората познават като човека, направил и дарил на Перник изработени от дърво символи, свързани с историята му.

Ивайло Калфин на празника на Перник: Опонентите ми подценяват интелигентността на хората

Категорично мога да кажа, че нашият кандидат е почтеният, чистият и неопетненият, а това има огромно значение в политиката, заяви пред перничани президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов