26.10.2016

Цачева под номер 17 в бюлетината, Радев – с фаталния 13-и (СНИМКИ)

Първото име в дългия списък с кандидати ще бъде това на Светослав Витков

Още

Ген.Румен Радев: Ако споразумението СЕТА бъде подписано, ще сезирам Конституционния съд!

Без да проучи потенциалните ефекти на СЕТА върху България и без да информира българското общество какво подписва, кабинетът Борисов дава съгласие за едно споразумение, което крие огромни рискове за потребителските, трудовите и гражданските права на българ

Корнелия Нинова: Борисов е зависим човек, ген. Радев през целия си живот е пазел е суверенитета на страната

Бойко Борисов заяви, че в първото си правителство е бил зависим от кръга "Капитал" и Иво Прокопиев и е назначил негови министри, между които и президентът Плевнелиев. Във второто правителство Борисов изпадна в зависимост от външните началници. Заради тях смени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и провали България. Заради тях реши да заселва трайно бежанци в българските общини". Това заяви на среща с жители на с. Баните, Смолянско, лидерът на БСП Корнелия Нинова, пишеи БСП. По думите й бидейки зависим, Борисов смята, че и другите са като него. "Това обаче не е вярно, защото Румен Радев през целия си живот е правел само едно - пазел е суверенитета на страната и е защитавал националния интерес. За разлика от всички други кандидати Радев никога не е защитавал корпоративни интереси, не е принадлежал към икономически кръгове и не се е докосвал до грешните политически решения в годините на прехода", заяви още Корнелия Нинова. По-късно лидерът на БСП се срещна с жителите на Златоград и разгледа етнографския музей в града.

Ген. Радев: Не приемам изборите, като сделки между партии и разни кръгове

Премиерът Бойко Борисов гледа на изборите като на зависимости, затова издигна партийна кандидатура. Аз не приемам изборите, като сделки между партии и разни кръгове. Това не е демократично съществуване на държавата ни. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев в гр. Девин, където се срещна с обществеността, съобщи БГНЕС. Според генерала Борисов е един напълно объркан човек, а той води държавата ни. „Вижда, че изборната му кампания изобщо не върви и затова прави нелепи сравнения. Но Борисов ще трябва и да изпълни обещанието си, което даде като мъж, че ако загуби на първи тур, ще си подаде оставката“, каза също Румен Радев. Кандидатът за президент коментира и решението на правителството по повод споразумението с Канада. „Никой не иска децата ни да се хранят с вносно месо с ГМО, заради визи“, коментира ген. Радев. Според него България не трябва да е абсолютно зависима от чужди корпорации, което ще се случи с подписване на споразумението. „Нашата социална и икономическа политика не бива да бъде подчинена на търговски арбитражи, които ще решават нашите потребителски стандарти, условията ни на труд. Защо тогава премиерът Борисов заяви от Брюксел, че нямаме никакви претенции към споразумението за свободна търговия с Канада. И днес правителството одобри това споразумение. И защо една белгийска провинция защити нашия национален интерес, а не нашето правителство?“, попита ген. Румен Радев. По-рано през деня кандидатът за президент се срещна с обществеността в гр. Чепеларе, където отново получи пълна подкрепа за него и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова.

Румен Радев: Защо Борисов одобри споразумението с Канада?

Аз не приемам изборите като сделки между партии и разни кръгове, заяви генералът в Девин. И попита: защо една белгийска провинция защити нашия интерес, а не нашето правителство?

Румен Радев: Защо Борисов одобри споразумението с Канада? Иска децата ни да се хранят с ГМО ли?

Аз не приемам изборите като сделки между партии и разни кръгове, заяви генералът в Девин. И попита: защо една белгийска провинция защити нашия интерес, а не нашето правителство?

Радев: Новият европейски механизъм ще премахне неоправданите стигми върху България

Във вторник членовете на Европейския парламент обсъждаха и приеха Европейската комисия да излезе със законодателно предложение за общоевропейски механизъм за мониторинг на демокрацията, върховенството на закона и основните човешки права в Европейския съюз до есента на 2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ, предаде Фокус. Според евродепутатите, този механизъм трябва да включва обективни критерии за оценка на всички държави членки, въз основа на които независим панел от експерти и конституционни съдии ще изготвя ежегоден доклад и препоръки. В текста, приет от ЕП, изрично се споменава, че общоевропейският механизъм ще замени Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния. По време на дебата в пленарна зала, българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, отдавнашен привърженик на общоевропейски подход, определи механизма за демокрация, върховенство на закона и основни човешки права като изключително важен инструмент, който ще гарантира опазването на демократичните ценности, върху които е изграден ЕС, във всички държави-членки. Според българския представител механизмът ще гарантира равнопоставеност на държавите и предлага общоевропейски решения. „Вярвам, че този механизъм ще затвърди основите на демокрацията и по този начин ще успеем да се преборим с евроскептицизма и популизма от последните години“, каза той. Новият европейски механизъм е изключително важен за България, защото той не само ще замени наложения на страната механизъм за сътрудничество и проверка, но и ще премахне неоправданите стигми върху България, породени от този вид дискриминация, каза Емил Радев в своето изказване. Според евродепутата Механизмът за сътрудничество и проверка нееднократно е бил неправилно използван България да бъде сочена с пръст за проблеми, които съществуват във всички държави-членки, но за които някак си Брюксел си е затварял очите. „Той е и напълно погрешна спънка пред членството ни в Шенген.“, допълни българския представител. В заключение Емил Радев изрази своята увереност, че механизмът за демокрация и върховенство на закона, със своите обективни критерии за оценка, ще даде възможност да се видят реалните проблеми в ЕС и всички държави-членки, чрез европейска подкрепа и солидарност, ще разполагат с лост за гарантиране на демокрацията в Европа.