26.10.2016

Още

САЩ изпитаха 2 нови атомни бомби

САЩ са извършили две изпитания на модернизирани управляеми атомни бомби В61 без боен заряд през последната седмица. Телеметричното оборудване на боеприпасите показало, че изпитанията са успешни, съобщи Националното управление по ядрена сигурност на САЩ. Двете бомби В61-7 и В61-11 са пуснати от два “невидими” бомбардировача B-2 Spirit.

Японец и испанец първи изпитаха гнева на биковете в Памплона (СНИМКИ/ВИДЕО)

Японец и испанец бяха намушкани по време на гонка с бикове на фестивала „Сан Фермин” в испанския град Памплона. 33-годишният японец е бил промушен в гърдите, а 24-годишният испанец - в ръката. 12 други участници в бягането пред бикове са получили по-леки наранявания, съобщава „Ройтерс”.

Венци Христов: Изпитахме удоволствие от играта

Марибор е преодолим съперник, сподели нападателят на Левски

Българското национално радио сбъдва мечти

Предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“ започва всеки нов сезон с национална анкета с награди. В първата национална анкета през сезон 2008/2009 г. попитахме българската публика коя е любимата й оперета. Царица на оперетите стана „Царицата на чардаша“ на Имре Калман, а слушателката ни от Варна г-жа Кръстина Манолова спечели екскурзия до Виена, за която ни разказа прекрасни спомени. В анкетата през сезон 2015/2016 г. научихме с интерес, че любимият оперен хор на българската публика е Хорът на евреите из операта „Набуко“ от Верди, а голямата награда – екскурзия за двама в Италия, отиде в с.Маревци, Ловешко. Спечели я 78-годишният слушател на БНР г-н Дончо Тотев Стоянов, който я подари на внука си Габриел Къневски и дъщеря си Теодора Къневска. Наградата ме направи много щастлив! Посетихме няколко италиански градове – Венеция, Болоня, Пиза и Флоренция. Всеки от тях има своя специфичен чар. Не мога да опиша с думи това, което изпитах! Това беше първото ми пътуване в чужбина, каза Габриел Къневски. Много сме благодарни на Радиото! Всичко беше много добре организирано! Гледала съм по филмите, че много хора празнуват своя меден месец във Венеция… Аз не съм имала тази възможност и това сега за мен беше като меден месец, подарен ми от Радиото, сподели Теодора Къневска. „Каста дива“ обяви новата си анкета – „Любимите ви тенори на ХХ век“. До края на месец ноември можете да участвате в нея и в томболата за наградата – екскурзия за двама до Дубай. Пожелаваме Ви късмет!