25.10.2016

Без майтап! ГМО домати лекуват сърдечни болести

България е една от страните в Европейския съюз с най-много смъртни случаи вследствие на атеросклеротични увреждания на сърдечните и мозъчните съдове. Още по-неприятен е фактът, че все по-млади хора са засегнати от болестта, пише gotvach.bg.

Още

Румен Гечев: Подписването на СЕТА удря българските фирми. Ще има филити, безработица и ГМО храни

Това е против интересите на българските фирми, тъй като не става дума за споразумение само между Канада и Европа, а за това, че през Канада регистрирани американски фирми влизат в Европа безмитно и без ограничения за генномодифицираните храни.

В Европа регулацията на ГМО е по-значим проблем

Регулациите на ГМО са много по-значим проблем за Европа, отколкото за Америка. Технологиите на “Монсанто” може да са полезни за преодоляване на хроничния глад в Африка чрез рязко повишаване на добивите, но в Европа са неприемливи. Месо от животни, третирани с хормони, е част от американския стандарт, но е обект на ограничения в Европа.

Устройство открива ГМО в природата

Въпреки противоречивите мнения, генетично модифицираните организми (ГМО) могат да носят огромна полза от гледна точка на предотвратяването на заболявания, борбата с нововъзникващи супер вредители и производството на храни. Но ГМО, който попаднат извън определената им среда може да предизвикат опустошение в естествената екосистема.

И пъпешите станаха ГМО

Във времето, в което живеем, все по-рядко можем да срещнем пазарите продукти, които да не съдържат консерванти или други неясни добавки. Особено опасни обаче са ГМО храните, защото няма как да ги разпознаем. В България никой не задължава производителите на ГМО храни да слагат на етикетите на продуктите си обозначение, че те са генно модифицирани. А в същото време противниците на този вид храни от ден на ден се увеличават, пише gotvach.bg.

ЕС одобри продажбата на 11 нови вида ГМО царевица

Европейският съюз днес одобри продажбата на 11 нови вида генно-модифицирана царевица за храна и фураж на територията си въпреки обществената съпротива към такива култури в Европа, предаде ДПА.

Ще стане ли факт ТПТИ? Ще ядем ли ГМО-та?

Експерт: България трябва да е много предпазлива!