25.10.2016

Бащата на Ани я натъпкал с хероин преди да я сготви?

Гръцките лекари с шокиращ доклад по убийството в Атина

Още

Служители на Агенцията по аквакултури са арестувани при акция на ДАНС и прокуратурата

Трима служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са били задържани при акция на ДАНС и прокуратурата, съобщи пред Нова телевизия Румяна Арнаудова, говорител на Главната прокуратура. Сред тях е изпълнителният директор, както и служител на ИАРА. Арнаудова допълни, че за другия задържан не могат да кажат все още в какво качество е действал, за да не се попречи на разследването. "Провежда се разследване в Бургас, София и Ямбол. Иззети са множество...

Международна конференция под наслов „Да преоткрием образованието“ в Благоевград

Международна конференция под наслов „Да преоткрием образованието“ събира представители на десетки държави  в Благоевград. Форумът ще бъде открит от президента Росен Плевнелиев и министъра на образованието Меглена Кунева. Целта на конференцията е да представи най-иновативните методи в образованието, отговарящи на съвременните потребности на учениците, провокиращи интереса на децата и акцентиращи на преподаване, съобразено с личните потребности на всеки ученик. Водещи световни лидери ще споделят конкретни практики и идеи от успешни училища, осигуряващи достъп до качествено образование на всяко дете. Във форума ще участват и студенти от цял свят, които ще провокират учениците да мислят творчески, да споделят опит и да се учат едни от други. Конференцията е насочена към търсене на отговори по важни въпроси - защо е необходимо да си представим по различен начин образователният процес, какъв тип образование ще развие най-добре потенциала на всеки ученик и как да се постигнат трайни резултати. Организатор на първата в Европа глобална образователна конференция е световната мрежа "Тийчфороу"  "Заедно в час". Официалното откриване на конференцията е от 9 часа в Студентски център "Америка за България" на Американския университет. 

Великобритания ще вложи до 40 милиона евро, за да запази граничните си проверки в Кале

Великобритания ще вложи до 40 милиона евро, за да запази граничните си проверки в Кале и да си гарантира, че мигрантският лагер "Джунглата" ще остане затворен, съобщи британският вътрешен министър Амбър Ръд, цитирана от Франс прес.От началото на месеца във Великобритания са приети близо 200 непълнолетни, включително 60 момичета, за част от които е имало опасност да бъдат експлоатирани сексуално, каза Ръд. Обединеното кралство е готово да посрещне всички непридружени непълнолетни от Кале, за които се установи, че имат роднини в страната. Френският вътрешен министър Бернар Казньов уточни, че преди да бъдат допуснати във Великобритания властите ще проучват досиетата на кандидатстващите за закрила. Двамата министри дадоха тези изявления в първия ден от операцията по евакуация на "Джунглата". До края на деня от лагера бяха изведени 2318 мигранти и откарани към центрове за прием на други места във Франция. 

Извънредно! Арести в ИАРА: Тази нощ са задържани изпълнителният директор и още две лица

Трима души са задържани тази нощ заради далавери в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Сред тях е и изпълнителният директор на институцията, заяви по Нова телевизия говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова.

Канадският премиер ще пътува за Брюксел за планираната среща на върха ЕС-Канада

Канадският премиер Джъстин Трюдо ще пътува за Брюксел за планираната този четвъртък среща на върха ЕС-Канада, съобщи канадският министър на търговията Кристия Фрийланд. На срещата трябва да бъде подписано споразумението за свободна търговия СЕТА. Това не е мъртво споразумение и Канада остава с надеждата, че то ще бъде подписано, посочи Фрийланд. По-рано обаче белгийският премиер Шарл Мишел уведоми председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че страната му не може да даде съгласие за сделката заради съпротивата на френскоезичната провинция Валония. Туск каза, че все още е вероятно срещата на върха в четвъртък да се състои.