26.10.2016

Майко мила! Какво прави този мъж, за да изглеждат така бицепсите му? (СНИМКИ)

Всички сме били по тази дълга пътека в преследването на холивудската фигура на Жан-Клод Ван Дам. Всеки от нас е повярвал, че с всяко весело хапче и прахче можем да извадим голямата коремна преса и мускули, с които да засрамим и Рони Колман.

Още

Какво всъщност мисли Тереза Мей за Brexit?

Таен аудиозапис разкрива какво всъщност мисли Тереза Мей за излизането на Великобритания от Европейския съюз, съобщи „Гардиън“. Той е направен месец преди провелия се референдум по време на среща с представители на „Голдман Сакс“. Според Тереза Мей след излизане от общността редица компании ще напуснат страната. Тя предупреждава, че бизнес климатът ще се влоши, ако се стигне до сценарий Brexit. Близо 52% от британците гласуваха за излизане от Европейския съюз. „Смятам, че икономическите аргументи са ясни. Мисля, че да бъдеш част от 500-милионен търговски блок е важно за нас. Много хора инвестират във Великобритания, защото сме част от Европа“, казва Тереза Мей, която след референдума зае поста министър-председател на страната. В речта си британката подчертава икономическите ползи за това Великобритания да е част от Европейския съюз. Освен икономически, ползите според нея са свързани и със сигурността. Мей изразява убеденост, че като част от ЕС Великобритания е по-сигурно място най-вече заради механизмите за издаване заповеди за арести и споделянето на разузнавателна информация между отделните страни. В началото на този месец британският премиер заяви, че член 50 от Лисабонския договор ще бъде задействан до края на месец март 2017 година. „Ще си върнем властта и силата“, заяви Тереза Мей, която наследи на поста Дейвид Камерън, подал оставка след референдума във Великобритания....

Тялото говори: Вижте какво издава!

Всеки прави различни жестове с тялото си ежедневно, но замисляли ли сте се какво все пак означават те? Какво всъщност казвате на хората с езика на своето тяло? За да отговорим на тези въпроси, попитахме професора по социална и медийна психология в НБУ и специалист по невербална комуникация Толя Стоицова.

Разкриха тайните на холивудската фигура! Ето какво носят звездите, за да са стройни (СНИМКИ 18+)

Лъскавите списания ни карат да вярваме, че звездите имат просто идеални фигури и изглеждат страхотни при всякакви обстоятелства. Но дали е така наистина? Всъщност знаменитостите също са хора, затова и те имат своите малки недостатъци. Просто е необходими да знаем как да ги скрием, а в добавка и да подчертаем нашите прелести.

Какво се случва с Apple? Продажбите паднаха за първи път от 2001-а година  

Според резултатите от IV-то тримесечие на финансовата 2016 година печалбата на корпорацията Apple е спаднала с 9% на годишна база, до 46.9 милиарда долара. Това става ясно от отчети на компанията.

Какво се случва в турските килии?

За никого не е тайна, че от юли насам, когато бе извършен опитът за преврат, Ердоган е безпощаден към противниците си. Но това, което твърди сега правозащитната организация Хюман Райтс Уоч, е наистина шокиращо. След неуспешния опит за преврат през юли, турският президент Ердоган въведе извънредно положение. Оттогава важат нови правила, които допускат и нарушения на човешките права, четем в доклад, публикуван от Хюман Райтс Уоч и цитиран от „Дойче Веле“. От правозащитната организация предупреждават, че новите разпоредби се оказват с изключително лоши последици за правата на задържаните. В доклада си правозащитниците описват 13 случая, в които става дума за най-различни изтезания - от побой до сексуални издевателства. "Никой няма да се загрижи, ако те убия" В един от случаите близките на задържан чули как полицай заплашва друг арестант. "Заради извънредното положение никой няма да се загрижи, ако те убия. Просто ще кажа, че съм те застрелял при опит за бягство", заявил полицаят. Адвокатът на друг задържан свидетелства на свой ред, че надзирателите заплашили неговия клиент да го изнасилят с полицейска палка, след което му казали, че няма да преживее следващите 30 дни. По време на извънредното положение полицията има право да задържа всеки гражданин до 30 дни без съдийско постановление. Преди опита за преврат този срок беше само четири дни. Съгл...