28.10.2016

Къща и пари за всеки бежанец: Кой рекламира страната ни пред мигрантите в Гърция?

Мигранти от Афганистан, настанени в бежанския център във Враждебна по програмата за релокация на мигранти в Европейския съюз, плашат с гладна стачка, ако не бъдат върнати обратно в южната ни съседка

Още

Циклонът, който наводни Гърция, е причина за валежите и в нашата страна

Дъждовният вихър е блокиран над Средиземно море, в района между Южна Италия и Гърция

За идващите от Гърция отвориха 2 ленти през Владая за София, на ГКПП е спокойно

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 до 20 часа са организирани две ленти за движение в посока София, съобщиха от МВР. Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево" от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция "Петрол"/.

В Гърция: Една година по-късно никой не помни Бербатов

Гръцкото изданието gazzetta.gr направи подробен коментар за представянето на Димитър Бербатов по време на престоя му в местния ПАОК. Изводът на медията е, че българският нападател не е оставил трайна следа и, въпреки че е една от най-големите звезди, играли по гръцките терени, няма да бъде запомнен с много. "На 1 септември 2015 г. собственикът на ПАОК Иван Савидис си угоди и подписа с една от най-големите звезди, играли в Гърция. Два дни по-късно Димитър Бербатов позира с...

В Гърция загинаха трима души след като моторница блъснала туристическото корабче, в който са били

  Трима души загинаха при сблъсъка на моторница и дървено туристическо корабче край популярния гръцки остров Егина, съобщиха от бреговата охрана, съобщава БГНЕС. По предварителни данни, за инцидента е виновен човекът, управлявал осемметров бързоходен катер, който на пълна скорост се врязал в корабчето за разходка. На борда му е имало 20 пътници, предаде Атинската информационна агенция. От удара корабчето било разполовено и се преобърнало. В резултат на сблъсъка са загинали управляващият корабчето човек, мъж и непълнолетно дете. Други трима пострадали са откарани в болницата на остров Егина, а оттам с хеликоптер – в Атина. Останалите пътници са с по-леки травми.

Турция си взе от Гърция хеликоптера, с който избягаха 8 метежници

Гърция да екстрадира осемте метежници, които пристигнаха в страната с хеликоптер и поискаха политическо убежище. За това е настоял Ердоган в телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас. С подробности включваме по телефона кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Гърция връща "възможно най-скоро" хеликоптер, с който турски военни избягаха

Атина ще проучи искането за екстрадиция на военните, които в момента са задържани