22.10.2016

Още

Парадът на ветрилата се състоя въпреки силния вятър (СНИМКИ)

Парадът на ветрилата се състоя въпреки силния вятър. Ветроходите, участници в регатата Tall Ships, издигнаха платна малко след 16,00 часа. Морското шествие в акваторията на Варненския залив, от Галата до Евксиноград поведе българската баркентина "Калиакра", следвана от "Надежда" ,"Атила" и "Адорнате". Последен Пристанище Варна напусна корабът "Крузенщерн", а полският ветроход "Погория" остана на Морска гара заради повреден двигател. Повечето от красивите кораби успяха да разпънат само част от платната си, тъй като вятърът беше силен.

С Парад на ветрилата в морето край Варна приключва Tall Ships 2016

Най-красивата част от SCF Black Sea Tall Ships Regatta – парадът на Ветрилата ще се проведе днес в морето край Варна. Снемането на корабите ще започне в 11 ч., а самият парад стартира от 13 ч. във Варненския залив. В него ще вземат участие всечки кораби, които гостуваха на варненското пристанище в последните четири дни.

Вижте пълната програма за "Тол шипс"

Варна е домакин на Международната ветроходна регата SCF Black Sea Tall Ships 2016 от 1 до 4 октомври. Организаторите на събитието са подготвили богата програма за екипажите и посетителите, които се очакват на Морска гара. Кулминацията ще е на 4 октомври, когато ще се проведе Парад на ветрилата във Варненския залив. Пълната програма на събитията по дни и часове: 1 октомври /събота/ 09.00 ч. - 12.00 ч. Посрещане на корабите във Варненския залив 09.30 ч. Шкиперска конференция регата „Ветрила" - Пътнически Терминал Варна 10.00 ч. - 22.00 ч. Щанд н...

Успение Богородично е

Православният свят отбелязва днес един от дванайсетте големи християнски празници Успение Богородично. Според Светото писание, това е денят, в който Божията майка напуска земния живот и отива при сина си. Хиляди вярващи пренощуваха снощи край Бачковския манастир, за да посрещнат празника в Светата обител. В Троянския манастир Негово Светейшество патриарх Неофит ще води Божествената Света литургия на храмовия празник. В 11 часа с литийно шествие от църквата в Светата обител ще бъде изнесена чудотворната икона на Света Богородица Троеручица.  Троянският манастир "Успение Богородично" е основан още през XVI век от монаси от Атон, които донесли със себе си Чудотворната икона на Света Богородица Троеручица, разказа игуменът на Светата обител епископ Сионий: Ние разчитаме на Нейните молитви пред Нейния пребожествен син, ние разчитаме на Нейната майчинска грижа към нас, на Нейното застъпничество. На Успение Богородично празнуват Варна, Несебър и Арбанаси, Черепишкият манастир, който също носи името на Божията майка, и много храмове в страната, както и десетки хиляди жени с името Мария. Тържествата във Варна започват с тържествена архиерейска Света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в старинния храм "Успение на Света Богородица". Традиционният концерт на духовия оркестър на Военноморските сили ще се проведе на пл."Севастопол" в Летния театър. Кметът на морската столица Иван Портних ще връчи почетни звания на заслужили варненци. Минути преди полунощ започват празничните илюминации. С хоро, водосвет и концерт ще бъде отбелязан празникът на остров Света Анастасия край Бургас. Храмът на острова е с името "Успение Богородично". Късчето земя се намира на четири морски мили от Бургас. Първите пасажери ще отплават към острова с общинския кораб "Анастасия", съобщи Розалина Димитрова, управител на общинското предприятие "Туризъм": Имаме детска работилничка, парад на хвърчилата, а рецитал и четене на стихове ще има в ранния следобед на сцената на острова. Кулминацията ще бъде концерт на Силвия Кацарова, който ще започне в 21 часа. Община Бургас, която стопанисва острова, отчита ръст на посещенията на туристи това лято.

Днес отбелязваме Успение Богородично

Православният свят отбелязва днес един от дванайсетте големи християнски празници Успение Богородично. Според Светото писание, това е денят, в който Божията майка напуска земния живот и отива при сина си. Хиляди вярващи пренощуваха снощи край Бачковския манастир, за да посрещнат празника в Светата обител. В Троянския манастир Негово Светейшество патриарх Неофит ще води Божествената Света литургия на храмовия празник. В 11 часа с литийно шествие от църквата в Светата обител ще бъде изнесена чудотворната икона на Света Богородица Троеручица. Троянският манастир "Успение Богородично" е основан още през XVI век от монаси от Атон, които донесли със себе си Чудотворната икона на Света Богородица Троеручица, разказа игуменът на Светата обител епископ Сионий: Ние разчитаме на Нейните молитви пред Нейния пребожествен син, ние разчитаме на Нейната майчинска грижа към нас, на Нейното застъпничество. На Успение Богородично празнуват Варна, Несебър и Арбанаси, Черепишкият манастир, който също носи името на Божията майка, и много храмове в страната, както и десетки хиляди жени с името Мария. Тържествата във Варна започват с тържествена архиерейска Света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в старинния храм "Успение на Света Богородица". Традиционният концерт на духовия оркестър на Военноморските сили ще се проведе на пл."Севастопол" в Летния театър. Кметът на морската столица Иван Портних ще връчи почетни звания на заслужили варненци. Минути преди полунощ започват празничните илюминации. С хоро, водосвет и концерт ще бъде отбелязан празникът на остров Света Анастасия край Бургас. Храмът на островае с името "Успение Богородично". Късчето земя се намира на четири морски мили от Бургас. Първите пасажери ще отплават към острова с общинския кораб "Анастасия", съобщи Розалина Димитрова , управител на общинското предприятие "Туризъм": Имаме детска работилничка, парад на хвърчилата, а рецитал и четене на стихове ще има в ранния следобед на сцената на острова. Кулминацията ще бъде концерт на Силвия Кацарова, който ще започне в 21 часа. Община Бургас, която стопанисва острова, отчита ръст на посещенията на туристи това лято.

Мерцедесът на Бижуто - №1 на ретро парада

„Мерцедес 190 SL" от 1955 г., собственост на варненския колекционер Николай Колев-Бижуто, спечели награда на деветия парад на ретро автомобили в Бургас. Кабриолетът пребори конкуренцията на над 100 возила, които бяха представени на изложението.Събитието събра ценители от България, Гърция, Сърбия, Чехия, Русия, Словения, Хърватия и Турция. В парада ще участваха състезателни автомобили Ланчия делта интеграл и Пежо 205 турбо, БМВ м3, а гвоздеят бяха самосвалите "ЗИЛ 130" от 1968 г. Сред участниците беше и общинският автобусен превозвач в Бургас, к...