22.10.2016

Бойко Борисов и Федерика Могерини обсъждат мигрантската криза

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини, съобщи пресслужбата на кабинета. Двамата ще разговарят в Брюксел, където премиерът ще е на работно посещение днес. Премиерът Борисов и Федерика Могерини ще обсъдят мигрантската криза, прилагането на споразумението между ЕС и Турция, както и въпроси, залегнали в дневния ред на провеждащата се в белгийската столица конференция за Афганистан....

Още

Бойко Борисов се срещна с Федерика Могерини в Брюксел

Те обсъдиха българското участие в Афганистан

Лидерите на Европа (Снимки)

  Традиционната фамилна снимка преди началото. Българският министър-председател Бойко Борисов (в средата) в компанията на британския премиер Тереза Мей (вляво) и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер (вдясно).   Премиерът на Италия Матео Ренци.   Френският президент Франсоа Оланд.   Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.   Канцлерът на Федералната република Ангела Меркел.   Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.   Президентът на Литва Далия Грибаускайте.   Гръцкият премиер Алексис Ципрас.   Председателят на Европейския съвет Доналд Туск.   Министър-председателят на Финландия Юха Сипиля.   Дебютиращият в Брюксел британски премиер Тереза Мей.   Премиерът на страната домакин Белгия - Шарл Мишел. ...

Борисов благодари на Могерини за споразумението за реадмисия между ЕС и Афганистан

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини за огромните усилия, които е положила за подписване на споразумение между ЕС и Афганистан за реадмисия.

Борисов: България няма да изтегля контингента си от Кабул

В следствие на постигнатите споразумения за Афганистан, България няма да изтегля контингента си от Кабул - заяви министър - председателят Бойко Борисов. Той се срещна с еврокомисаря по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини в Брюксел. Двамата са обсъдили мигрантската криза и прилагането на споразумението между ЕС и Турция. Българският премиер е в Брюксел заради донорската конференция за Афганистан.

Борисов от Брюксел: В момента е модно да се говори срещу Европейския съюз, но по-добро нещо в света няма

В момента е модно да се говори срещу Европейския съюз, но по-добро нещо в света няма. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след среща с върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини в Брюксел, предаде репортер на правителствена информационна служба .