26.10.2016

Кремъл отговори на много важен въпрос, свързан с напрежението със САЩ!

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков определи като инсинуации твърденията на Държавния департамент на САЩ, че американските дипломати в Русия са застрашени, предава ТАСС, цитирана от "Фокус". 

Още

Volkswagen ще плати $15 млрд. обезщетения на потребителите в САЩ

Това е окончателното решение на съда в САЩ за споразумението между автомобилната компания и адвокатите, представляващи близо половин милион американски потребители. Делата бяха заведени заради манипулации на данните за вредни емисии. Размерът на обезщетението е сред най-големите в американската история. Собствениците на Volkswagen с 2-литров дизелов двигател могат избират между това да върнат автомобилите си и да получат цената им към септември 2015 г. или това те да бъдат "поправени",...

Министърът на отбраната на САЩ: Бастионът на "Ислямска държава" ще бъде превзет

Започнала е подготовката по изолиране на т. нар. "столица" на групировката "Ислямска държава" в Сирия - град Ракка едновременно с операцията за освобождаването на иракския град Мосул. Това обяви в Париж министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър, цитиран от Франс прес. По думите му, Ракка трябва да бъде превзет от местни сили, които са ефикасни и мотивирани. Картър и френският му колега Жан-Ив льо Дриан са съпредседатели на среща на 13 министри на отбраната на основните страни от антиджихадистката коалиция в Париж за обсъждане на хода на операцията за Мосул и последствията й. В Мосул нещата на този етап протичат напълно по план, увери Льо Дриан. Междувременно Европейският съюз призова властите на Сирия и съюзниците им да продължат "хуманитарната пауза" в Алепо. От своя страна Русия обяви, че заедно със сирийските власти е готова да възобнови "хуманитарните паузи" в Алепо, ако получи гаранции, че от районите под контрола на въоръжените формирования ще бъдат изведени болните, ранените и мирното насление.

Оптимизмът за икономиката на САЩ е на най-високото ниво от април 2015 г.

С наближаване на президентските избори представители на републиканците, демократите и независимите американци стават все по-големи оптимисти, показва индексът IBD/TIPP Economic Optimism Index. Растат и отделните му компоненти – за икономическите очаквания за следващите 6 месеца, както и за личните финанси и доверието и във федераланата икономическа политика. Интересно е, че преди изборите от Technometrica Market Intelligence/The Investor's Business Daily, които правят индекса, са попитали...

Арестуваха ходещо дърво в САЩ

Полицаи в щата Мейн задържали елхичка на пешеходна пътека

САЩ кахаза кога може да щурмуват столицата на "Ислямска държава" в Сирия

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър посочи, че битката за освобождаването на сирийския град Ракка от „Ислямска държава“ приближава. Той добави, че операцията може да съвпадне с вече течащия щурм срещу Мосул в Ирак, предаде Reuters.

Директорът на националното разузнаване на САЩ разкри основната цел на Путин  

Основната цел на външната политика на руския президент Владимир Путин е  тази, Вашингтон да се държи с Русия като с велика държава. Това заяви директорът на националното разузнаване на САЩ Дбеймс Клапер, съобщава ТАСС.