21.10.2016

Още

Политолог пророчески: Западът няма да преживее тази историческа „зима”

Западът преживява най-сериозната си криза в своята история, от нея евроатлантическото общество никога повече живо няма да излезе. В това са съгласни политолози и от двете страни на Атлантика. Сегашното поколение западни лидери се сблъсква с най-сериозното си изпитание за последните 70 години, пише в New York Times бившият генерален секретар на НАТО Хавиер Солана.

Война ли? Верни на Асад тънат в лукс из Западна Европа (СНИМКИ)

Докато Сирия е разкъсвана от гражданската война, елитът на сирийския режим живее в една друга реалност. Поредният пример идва от Instagram профила на Акрам, син на Мустафа Тлас, бивш военен министър на Сирия.

Война ли? Верни на Асад тънат в лукс из Западна Европа

Внук на военен министър се фука със скъпи коли из Париж

Клоунски атаки: Глух мъж е ранен в Западна Германия

Тридесет и три годишен глух мъж е бил нападнат с нож и ранен в ръката от двама мъже с клоунски маски в Гелзенкирхен, Западна Германия - пореден подобен случай в страната, предаде ДПА. Клоуни-убийци плашат до смърт британците (ВИДЕО) Двамата маскирани нападатели избягали от местопрестъплението със скутер, съобщи полицията. През изминалата седмица в Германия бяха извършени няколко от т.нар. "клоунски атаки"

АБВ реагира остро на Ердоган за териториални претенции вх Западна Тракия

ПГ на АБВ настоява МВнР да изиска пълния текст на речта на президента на Турция Реджеп Ердоган и да реагира остро на всякакви опити за териториални претенции към България. Това заяви днес на брифинг в НС депутатът от ПГ на АБВ Георги Кючуков по повод изказвания на турския президент, публикувани в международния печат, в които той отправя недвусмислени териториални претенции към околни страни и желанието му в Западна Тракия да се проведе референдум за определяне на нейния статут, пише БГНЕС. Независимо от начина, по който е интерпретирана речта на Ердоган, в нея съвсем недвусмислено се поставя под въпрос валидността на Лозанския мирен договор от 1923 г. и се правят опити той да бъде преразгледан, продължи Кючуков. Това определено вълнува българската общественост и всички българи, особено въпросът за Западна Тракия и егейските острови, които засегнаха и гръцката страна, поясни той. И припомни, че гръцкото правителство излезе с остра декларация спрямо тези изказвания на Ердоган. На този фон прави впечатление внушителното мълчание българското МВнР по казус, който е изключително важен за българската страна, продължи депутатът. Нашето МВнР не си направи труда по каналния ред да изиска от турската страна точното копие от речта на Ердган и да заяви остра реакция спрямо всякакви териториални претенции към нашата страна, каза той. От АБВ смятат, че странно впечатление прави фактът, че някои от кандидат-президентите в своите дискусии описват отношенията с Турция по съвсем идиличен начин. От АБВ се обявяват в защита на декларацията, огласена от централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България, която е най-представителната организация на тракийските българи.

Моден начин за износ на секс робини от бедния Северозапад

Има нови схеми в трафика на момичета от България за сексуални робини. Става въпрос за косовски трафиканти, които женят фиктивно за непознати лица...