26.10.2016

Още

Разширяват едно от най-натоварените международни летища в Европа

Британското правителство одобри предложението за разширяване на натовареното международно летище „Хийтроу”. Така съоръжението ще получи трета писта, съобщава Би Би Си.

Продажбите на iPhone могат да спаднат за трето тримесечие. Какво значи това?

Всички очакват да чуят как компанията ще коментира представянето си, когато обяви отчета си за тримесечието

Мъжът ми и децата го опитаха това лято и останаха очаровани, повече не искат да погледнат друг: Невероятен и ароматен гръцки кекс

Предлагаме ви уникалната рецепта за гръцки кекс, който става в пъти по-вкусен от повечето традиционни, които сме опитвали. Не е толкова сух и спечен като обикновените кексове, а е истински еликсир за небцето, пише zajenata.bg.

Европейската комисия е готова отново да посредничи в диалога между Москва и Киев за гарантиране на газовите доставки

Европейската комисия се надява отново да посредничи между Русия и Украйна за доставките на газ през зимния сезон. Заместник-председателят Марош Шевчович планира ново пътуване до Москва, обяви за БНР говорителят по енергетиката Анна Кайза Итконен: Ние винаги сме готови да предоставим нашата помощ, но от двете страни зависи да подемат инициативата за преговори, при които ние да посредничим. Към момента Украйна не купува руски газ от Газпром за разлика от предишни години, когато с гаранции от Брюксел имаше тристранни споразумения за доставки. Те гарантираха, че Украйна има достатъчно резерв от синьо гориво, за да поддържа налягането за транзита на руски газ към други държави в Югоизточна Европа.

Нещо се случи с 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй”! Вижте как това ще рефлектира върху джоба ни

Заедно с партньорите от Росатом завършихме успешно работата по дейностите за удължаване живота на 5-и блок на атомната централа в Козлодуй. Двата блока на АЕЦ „Козлодуй“ произвеждат 33% от енергията в страната, продължаването на тяхната работа е един от приоритетите в енергийния отрасъл за настоящето правителство. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на официалното предаване на заключителните отчетни документи по проекта, съобщиха от МЕ. 

Гранична полиция задържа товарен автомобил с 26 кг. кокаин на Кулата-Промахон

  26 килограма кокаин са задържаха снощи на ГКПП Кулата-Промахон от служители на НС "Гранична полиция" съвместно с митническите власти, предаде БГНЕС. Наркотикът е превозван в товарен автомобил, влизащ от Гърция и собственост на българско търговско дружество, превозващ от Испания фитнес уреди. Наркотикът с чистота 60% е открит в тайници в рамата на товарния автомобил, въпреки, че е бил опакован в оловно фолио. Задържан за 24 часа е 36-годишният водач на автомобила, който е български гражданин. Образувано е досъдебно производство, предстои повдигане на обвинение. Това стана ясно днес на брифинг в Окръжна прокуратура-Благоевград. На него присъстваха гл. секретар на МВР Георги Костов, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Светлан Кичиков, заместник-окръжният прокурор Николина Съчкова, директорът на РГС Смолян Деян Моллов, директорът на ОД МВР-Благоевград Николай Хаджиев и директорът на митница "Югозападна" Георги Александров. „В 19.50 ч. снощи на ГКПП Кулата от Гърция влиза товарен автомобил, превозващ по документи от Испания за България фитнес-уреди. След преценка на риска, товарният автомобил е подложен на по-обстойна проверка. В два тайника са открити общо 26 кг наркотично вещество, реагиращо на кокаин, стойността му е над 5 милиона лева. Предстои химическа експертиза, от която ще стане ясна точната стойност на наркотичното вещество. Наркотичното вещество е иззето, образувано е досъдебно производство, разследването се води от ГПУ-Петрич под надзора на Окръжна прокуратура”, каза заместник-главния прокурор на ОП-Благоевград Николина Съчкова. Според нея обвинението за контрабанда в особенно големи размери, на този етап все още няма обвивен, но това ще стане по-късно, 36-годишният шофьор на товарния автомобил е български гражданин, задържан е за 24 часа. „Това е изключително добра реализация на колегите от Гранична полиция. Задържаното количество кокаин е огромно, за сведение казвам, че през миналите години задържаното общо количество от всички правоприлагащи органи рядко надхвърля 15 килограма”1 каза главният секретар на МВР Георги Костов. Според него през миналата година задържания кокаин от МВР и митниците е 9.6 кг. „Но от началото на годината до сега задържаният кокаин надхвърля 96 килограма”, похвали се Костов. „Наркотикът е открит с помощта на високотехнологичен скенер, с който митниците разполагат от три години, въпреки, че кутиите са били обвити с оловно фолио за заблуда”, каза директорът на митница „Югозападна” Георги Александров. Пакетите с кокаин, който е с чистота 60 на сто, от килограм от него след добавяне на други вещества, могат да се получи три-четири пъти по-голямо количество за улично разпространение, се охраняваха по време на брифинга от въоръжени гранични полицаи.