23.10.2016

Още

Зелените и МОСВ тихомълком разширяват „Натура 2000”

Обществени организации ще могат да правят предложения за увеличаването на площта на защитените зони в България – това гласят промени в Закона за биологичното разнообразие, неочаквано публикувани за обществено обсъждане, пише „Труд“. Според източници на  медията по този начин министерството на околната среда отваря вратата пред коалицията “За да остане природа в България” за неограничено разширяване на “Натура 2000”. Това става възможно чрез корекции в член 16 на закона. Към него се добавя алинея 7. В нея е указано, че предложения за увеличаване и намаляване на площта на защитените зони “могат да правят държавни и общински органи, научни и обществени организации”. В момента България е държавата в Европа с най-много територии, включени в мрежата “Натура 2000” – над 30%. На тези места животът на практика спира заради невъзможността за инвестиции и всякаква човешка дейност. Единствените, които печелят от това, са организациите от “За да остане природа в България”. Досега техният основен доход беше от създаването на планове за управление на природни и национални паркове. След като вече всички паркове имат такива, те се насочиха към защитените зони, чието развитие носи пари по европейските програми за екология. Източниците на “Труд” обясниха, че колкото повече зони се създадат, толкова повече пари ще има за “еколозите”....

"Труд": Зелените и МОСВ тихомълком разширяват „Натура 2000”

Обществени организации ще могат да правят предложения за увеличаването на площта на защитените зони в България – това гласят промени в Закона за биологичното разнообразие, неочаквано публикувани за обществено обсъждане.

9 натурални начина да накарате косата ви да расте като обезумяла

Днес ще ви представим 9 натурални масла за буен растеж на косата. Едва ли има човек, който не би искал да знае какво да ползва за буен растеж на косата си. В крайна сметка, състоянието на косата казва много за нашето здраве.

Кали изненада всички. Пусна си снимка изцяло натурална, без капка грим. Вижте я (СНИМКА)

Фолкпевицата Кали за пореден път изненада феновете. Изпълнителката, която е на турне в Америка, се показа натурална пред камерите. 40-годишната фолк звезда се щракна по време на полет между два концерта.