23.10.2016

The New York Post: Водачът на „Ислямска държава“ може би е отровен

В момента Пентагонът разследва дали водачът на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади е бил отровен по време на обяд.

Още

Водачът на Ал Кайда заплаши САЩ с "хиляди атентати" като този от 11 септември

Водачът на Ал Кайда Айман ал Зауахири заплаши САЩ, че атентатите от 11 септември 2001 г. ще се повторят хиляди пъти, предаде Франс прес. Във видеозапис, разпространен в джихадистки акаунти преди 15-ата годишнина от кървавите атентати в Ню Йорк, Вашингтон и Пенсилвания, Зауахири заявява, че "11 септември е резултат от вашите престъпления срещу нас". Тежък удар за „Ислямска държава" - идва ли краят на групировката? Ако "престъпленията продължат, 11 септември ще се повт...

Убиха свиреп джихадистки лидер в Египет

Водачът на египетската терористическа групировка „Велаят Синай“ Нага Салама Барак, който се е заклел във вярност на „Ислямска държава“, е бил ликвидиран днес при въздушен удар на полуостров Синай от безпилотен летателен апарат на египетската армия, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на Anadolu Agency.

Лидерът на ДАЕШ назначил германец за военен командир

Лидерът на „Ислямска държава“ /ДАЕШ/ Абу Бакр ал Багдади е назначил германски гражданин за военен командир на „вилаета Ниневия“, предаде ABNA, позовавайки се на източник от иракската провинция Ниневия. Според информацията „Водачът на „Ислямска държава“ е уволнил военния командир на Ниневийския вилает Муаз ал Афери и е назначил на негово място свой близък сподвижник от германска националност“. „Последният е един от тези водачи на групировката , които са прекарали години в Афганистан и са се върнали в Ирак, след като „Ислямска държава“ превзе Ниневия преди две години“, съобщи източникът. Източникът заяви, че ДАЕШ са загубили повечето си позиции в Ниневия заради настъплението на кюрдската „Пешмерга“ и на иракската армия“.