23.10.2016

Обикновени патладжани, но сосчето е убиец! Успях да затворя само 2 буркана, останалото го излапахме. Довечера - втора доза!

Патладжаните са на последно място сред останалите зеленчуци по възможност за дългосрочно съхранение, пише zajenata.bg. Но какво да се прави, ако искаме да им се наслаждаваме през цялата година? Толкова е просто - да ги затворим в буркани!

Още

Б. Нинов: Засега няма обезпокоителни сведения за заплаха по време на мачовете от Европейското първенство

Въпреки стачката във френските железници и строгите мерки за сигурност заради заплахата от терористични атентати 80 000 любители на футбола успяха да се доберат снощи до "Стад дьо Франс" и да се насладят на цветната церемония по откриването на Евро 2016 и на първата футболна среща между домакина Франция и Румъния. Макар и трудно французите под ръководството на Дидие Дешан успяха да победят с 2:1 коравия отбор на Ангел Йорданеску. С днешна дата към организаторите на шампионата се появи още един проблем. Пилотите от три синдиката на авиопревозвача Ер Франс обявиха четиридневна стачка, която може да бъде продължена, ако исканията им не бъдат изпълнени. Говорителят на компанията увери все пак, че около 80% от планираните полети ще бъдат осигурени, като приоритетно ще се изпълняват тези, свързани с Евро 2016-та. Специалния пратеник на БНР във Франция Борислав Нинов, отбеляза, че изключителните мерки  за сигурност в страната почти не се забелязват от посетителите, но затрудненията в транспорта, предизвикани от стачките, са осезаеми. Бяха споменати доста мачове, за които има терористична заплаха. Един от тях е довечера в Марсилия – между Англия и Русия. Засега няма сведения за нищо, което да обезпокои домакините и десетките хиляди туристи. Нинов отбеляза, че мерките за охрана на самото първенство са подобни на тези, присъщи на големите спортни форуми.