28.10.2016

Още

Джон Кери: Партньорството между САЩ и Европа е необходимо за глобалната сигурност и просперитет

Партньорството между САЩ и Европа остава абсолютна необходимост за глобалната сигурност и просперитет, заяви американският държавен секретар Джон Кери на публична дискусия в Брюксел. Той се застъпи за довършване на Трансатлантическото търговско споразумение и за сътрудничество в отбраната и антитероризма. САЩ ще работят еднакво добре с приятелите си от двете страни на Ла Манша, каза Кери по повод решението на Великобритания да напусне ЕС: Няма да скрием какви са нашите интереси - нуждаем се от възможно най-силен ЕС и възможно най-силна Великобритания, както и тясно интегрирано сътрудничество помежду им… Трансатлантическото споразумение за свободна търговия ще намали разходите за износ на милиони малки и средни фирми и ще сложи основите на бъдещия евроатлантически растеж. Европа има високи стандарти, но нищо в това споразумение няма да ги занижи… Важно е да се помни, че през 2016 вече не можеш да разделяш икономическите предизвикателства от заплахите за сигурността, пред които се изправяме всички.

Джон Кери заяви, че между Русия и САЩ има огромно недоверие относно Сирия

 Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че между Русия и САЩ съществува огромно недоверие що се отнася до разрешаването на конфликта в Сирия. Той посочи различните подходи спрямо ситуацията в Сирия, заради които обсъждането на въпроса се намира на границата на приключване, предаде Интер ...

Джон Кери: САЩ са на ръба да замразят разговорите с Русия за Сирия

Американският държавен секретар Джон Кери каза днес, че САЩ са готови за замразят разговорите с Русия за сирийския конфликт заради Алепо. Мисля, че сме на ръба на преустановяване на дискусиите, защото е ирационално да ги водим в контекста на бомбардировките, които се извършват в Алепо, заяви Кери по време на пресконференция в Атлантическия съвет във Вашингтон.

Джон Кери призна за скандала между Русия и САЩ!

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че между Русия и САЩ съществува огромно недоверие що се отнася до разрешаването на конфликта в Сирия. Той посочи различните подходи спрямо ситуацията в Сирия, заради които обсъждането на въпроса се намира на границата на приключване, предаде Интерфакс, цитирана от "Фокус".

​Джон Кери: Има трудности по пътя към споразумение между САЩ и Русия за Сирия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери каза днес, че са уредени голям брой технически проблеми по пътя към споразумение между САЩ и Русия за Сирия, но остават редица трудности, предаде Ройтерс. САЩ са се съгласили на нова среща с Русия утре, за да се направи опит за уреждане на оставащите проблеми, каза Кери пред журналисти в кулоарите на срещата на високо равнище на Г-20 в китайския град Ханджоу.

Джон Кери: САЩ и Русия са постигнали яснота по пътя за ново примирие в Сирия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон и Москва са постигнали яснота за пътя към ново примирие в Сирия, но техническите детайли трябва да бъдат установени, предаде AFP.