23.10.2016

ЕК закри наказателна процедура срещу България за големите аварии

Европейската комисия е решила да закрие наказателна процедура срещу България, стартирана през юли 2015 г., заради неприети в срок изисквания на...

Още

Десетки деца всяка година напускат България, отведени само от единия родител

Около 40 деца всяка година напускат България, отведени само от единия родител, според правозащитни организации. Твърдят обаче, че реалния им брой е много по-голям. В 90% от случаите, децата са отведени от майките, в 10% - от бащите. Много от тези деца не се връщат никога повече. Тази седмица 2-годишната Ема беше върната отново при майка си, след като беше изведена незаконно от баща си в чужбина. За Ема ви разказахме за пръв път в началото на август. Тогава баща й - унгарски гражданин, изведе момиченцето на разходка в столичен мол и повече не го върна. Всяка година десетки деца като Ема напускат България, придружени само от единия си родител. Въпреки съдебни решения, които казват, че при развод или раздяла и другия родител има право да вижда детето си редовно, често тези деца никога не се връщат. В повечето случаи родителите, които ги чакат да се върнат в страната, са бащи. Припомнете си няколко истории на родители... без деца. 

Щастлива развръзка: Малката Ема, която беше похитена в мол, вече е при майка си в България (ВИДЕО)

Върнаха малката Ема на майка ѝ. Момиченцето на година и девет месеца бе изведено от страната от баща си, който е унгарски гражданин, без разрешението на майката, по време на разходка в мол. Това стана ясно от ефира на Нова телевизия.

Румен Данговски разкри пред цяла България каква майка е Цецка Цачева

Със сина на Корнелия Нинова сме много добри приятели, участвали сме в много конференции по математика. Не виждам никакъв проблем в приятелството ни. Това заяви синът на председателя на парламента и кандидат на ГЕРБ за президент Цецка Цачева – Румен Данговски.  

Каракачанов: Не трябва да допускаме заселването на мигранти в България  

Спрямо бежанците в България има сбъркана политика. Първото нещо което трябва да заявим е, че няма да допусне заселването на имигранти на българска територия. Ние не сме причина за този поток и не желаем при нас да има квотно разпределение на бежанци. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, говорейки пред камерите на „Карай Направо” по Нова телевизия.

Будителите на съвременна България палят искрата за учение в мизерни условия (ВИДЕО)

Съвременни будители живеят в мизерни условия. Разказваме ви за пет дами и техните усилия да изпълняват своята специална мисия - образованието. Живеят в старо общежитие, без топла вода, баня и с външна тоалетна. 

Будителите на съвременна България палят искрата на учението в мизерни условия (ВИДЕО)

Съвременни будители живеят в мизерни условия. Разказваме ви за пет дами и техните усилия да изпълняват своята специална мисия - образованието. Живеят в старо общежитие, без топла вода, баня и с външна тоалетна.