28.10.2016

Още

Forbes Business Awards търси най-успешните компании и добри практики

Участието в конкурса е безплатно, а срокът е до 18 ноември

ИД екзекутирала най-малко 232 души край Мосул

ООН: Десетки хиляди са отвлечени и използвани като жив щит

Европейският съюз създава най-голямата водна защитена зона в Антарктика

Представители на 24 страни и Европейския съюз постигнаха съгласие да превърнат морето Рос в Антарктика в най-голямата водна защитена зона. На площ от над милион и половина квадратни километра в Южния океан ще бъде забранен риболовът за срок от 35 години, информира Нова телевизия. Експерти по околната среда от целия свят приветстваха решението да бъде защитена най-девствената водна екосистема на планетата ни. Морето Рос е голям залив на Южния океан в Антарктика и е открито от Джеймс Кларк Рос през 1841 година.    

Най-голямата тиква е отгледана в Мортагоново, най-малката – в Побит камък

С конкурс за най-голяма, най-малка, най-дълга и с най-нестандартна форма приключи Изложението на тиквата, организирано от „Общински пазари“-Разград в продължение на три дни. За най-голяма бе обявена тиква, отгледана от Юджел Исмаил от Мортагоново, теглото й е 18 кг. и 300 гр., а за най-малка – тиква с тегло 110 гр., отгледана в Побит камък от Николета Цонева. Победителите получиха грамоти, грамота имаше и за най-малката участничка, също с една от най-малките тикви – четиригодишната Габриела Георгиева. С най-много грамоти си тръгна Цвети Терзиев...

"Роджър Федерер" е най-успешната спортна марка според "Форбс"

Швейцарският тенисист е декларирал годишен приход от 37 млн. долара

В Рекордите на Гинес се вписа най-възрастният орангутан на света

Орангутан влезе в книгата с рекордите Гинес. Пуан е на 60 години. Това я прави най-възрастният документиран Суматрански орангутан на света. Тя живее в зоологическата градина в австралийския град Пърт, съобщава Нова телевизия. Въпреки напредналата си възраст Пуан е в много добро здраве. Козината ѝ не е опадала и се катери наравно с другите орангутани. Храни се добре. Според служителите на зоопарка Пуан е бавна, което вероятно се дължи на артрит. Учени я наблюдават с интерес, защото такава възраст е необичайна. В дивата природа женските орнагутани не достигат повече от 50 години.