24.10.2016

Сексът проваля футбола в Гана

Вижте футболистите, не могат да си стоят на краката, коментира легенда

Още

Близо 1.7 млн. китайци пострадаха от урагана „Хайма”

Близо 1.7 млн. души са пострадали от урагана "Хайма”, който удари южното крайбрежие на Китай. Това сочат данните на Гражданската...

Цигуларката Гергана Гергова гост-концерт майстор на Кралската опера в Мадрид

Цигуларката Гергана Гергова, която преди три месеца стана гост-концерт майстор на Кралската опера в Мадрид, се завърна в България. Поводът е концерт на камерното трио „Имаж", в което тя свири от 8 години. А поканата към нея и колегите й идва от фестивала за камерна музика „Аджитато". За успехите и амбициите си в музиката Гергана Гергова разказва пред Миглена Стойчева и Недялко Данов.

Nasimo - портрет на хулигана като просветлен

Nasimo. Името, което се носи от уста на уста и от стена на стена. Големият графити артист на България. Човек, който изрисува някои от най-емблематичните стени през последните години. През последните няколко дни за мен той се превърна в Настето за мен и остави траен отпечатък в съзнанието ми. Запознахме се на една улица в квартал "Хаджи Димитър". Беше тъмно и студено, всички бяхме с качулки и очаквахме да отидем на снимките на рекламния клип за новата му изложба Тhere is Light...

Възрастна шведка бе излъгана с хиляди от нигерийски мошеник, но му прости и го прати в Щатите

Жена разказа странната си история за онлайн връзката си с нигерийски мошеник, с когото после станали приятели, пише metro.co.uк. Шведката Мария Грете дори след това платила обучението на младия мъж в Щатите, а днес помага на художници от Африка. 62-годишната Грете мислела, че си кореспондира с 58-годишен датчанин и след три месеца си уредили среща. Разбрали се той да я посети, но после й казал, че трябва да посети отиде до Нигерия със сина си на интервю за работа.

Изложба на художника Глен от Гана – цвят и настроение

Нашето представяне на художника от Гана в галерия „Финес“ наистина се преценява като прецедент в културния афиш на града ни. Това е един невероятно талантлив и оригинален творец, който по един естетически и смислен начин свързва южното, цветното, яркото светоусещане на далечна Африка с нашата традиция, с дългото време, което ни съпътства като позитивни и космополитни личности. Глен е показвал свои творби във франция, Италия, Холандия, Канада. Повече от година живее в България и е запленен от българската шевица и народна носия, обикаля страната ни, възхищава се на природата, също топла, ярка, зелена. Овладяна емоция и чувство за ритъм правят картините на ганайския художник интересни и търсени от публиката.

Ас на Левски става национал на Гана

В африканската държава впечатлени от изявите на Франсис Нар