20.10.2016

Владислав Горанов съобщи добра новина, която касае всички българи

Не се предвиждат изменения в параметрите на данъците в посока увеличение, изключение правят акцизните ставки за облагане на тютюна. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), предаде БГНЕС.

Още

Владислав Горанов: Наследниците няма да подават данъчни декларации за покойните си близки

Отпадат и глобите, данъчната администрация сама ще извършва проверките и ще праща предупреждения за дължимото, съобщи финансовият министър

Владислав Горанов: Наследниците нямат задължението да декларират доходите на починалия

Наследниците няма да са задължени да подават декларация за доходите на починалия си близък, съобщи финансовият министър Владислав Горанов. Те ще имат право да декларират, но ако не го направят, Националната агенция за приходите може да изиска ревизия. Горанов уточни, че след като това е право, а не задължение, отпада възможността за глоба за наследниците при неподаване на декларация.

България получава високи оценки от Световната банка и МВФ, твърди Владислав Горанов

България получава високи оценки от Световната банка (СБ) и Международния валутен фонд (МВФ) за фискалната си политика и ускорения икономически растеж през последната година и половина. Това стана ясно по време на срещите на министъра на финансите Владислав Горанов във Фон

Владислав Горанов: Не се предвижда увеличение на данъците

Изключение правят акцизните ставки за облагане на тютюна, заяви министърът на финансите

Владислав Горанов: От догодина цигарите ще поскъпнат между 10 и 15 стотинки

От догодина цигарите ще поскъпнат между 10 и 15 стотинки, съобщи финансовият министър Владислав Горанов. Средният клас цигари ще поскъпне с около 15 стотинки, а при скъпите увеличението ще бъде с около 10 стотинки. Горанов обясни, че промяната в структурата на акциза се налага заради "агресивно поведение" на един от пазарните участници - чуждестранна фирма, която финансовият министър отказа да назове. От 2018 година ще декларираме данъците си само по интернет, стана ясно още днес. От догодина ще ползваме облекчение от 1% от годишната данъчна основа или до 500 лева, ако получаваме всичките си доходи по банков път и харчим поне 80 на сто от тях по същия начин.

Владислав Горанов: От догодина цигарите ще поскъпнат между десет и 15 стотинки

От догодина цигарите ще поскъпнат между десет и 15 стотинки, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.  Той обясни, че промяната на структурата на акциза се налага заради "агресивно поведение" на един от пазарните участници. Това е чужда фирма, но Горанов отказа да назове името ѝ.