26.10.2016

Още

Километрични опашки от тирове на "Кулата", "Капитан Андреево", "Дунав мост - Русе" и "Дунав мост - Видин"

Към 06.00 часа на изход на граничните пунктове " Кулата", "Капитан Андреево", "Дунав мост - Русе" и "Дунав мост - Видин" има по 2 км опашки от товарни автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция". На българо-сръбската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

Тапи се образуваха и по граничните пунктове при Русе и Видин

  Към 13.30 часа километрични колони от автомобили са се образували на ГКПП "Дунав мост" - Русе и ГКПП "Дунав мост" - Видин, интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" и на ГКПП "Маказа", пише Нова телевизия. На българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост - Русе" на изход трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили, има образувана около 3 км колона от чакащи автомобили. На ГКПП "Дунав мост - Видин" на изход има образувана 5 км колона от товарни автомобили. На българо-гръцката граница на ГКПП "Кулата" на изход трафикът е интензивен, има образувана колона от 1 км от товарни автомобили. На ГКПП "Маказа" на изход трафикът е интензивен за леки автомобили. На българо-сръбската граница на ГКПП "Калотина" трафикът е засилен. На българо-македонската и на българо-турската граница трафикът е нормален на всички пунктове.

Образува се 3 км колона от камиони на "Дунав мост" 2

Трикилометрова колона от товарни автомобили на изход се е образувала на ГКПП  "Дунав мост 2" , сочи справка на сайта на „Гранична полиция”, цитиран от "Фокус". На българо-сръбската граница на ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. На българо-македонската и на българо-гръцката граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

Остава натоварено движението на пунктовете "Капитан Андреево" и "Лесово"

Продължава да бъде изключително натоварено движението на граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово", съобщават от пресцентъра на МВР. Леки  и товарни автомобили, и автобуси изчакват на километрични опашки за влизане в България. Интензивен е трафикът от товарни автомобили през КПП "Кулата", като на българо-гръцката граница по-сериозно е струпването на излизане от България, уточняват от МВР. Увеличава се и броят на преминаващите леки автомобили през граничен пункт "Маказа" на влизане в страната ни.  На българо-румънската граница, на пункт "Дуранкулак" има сериозен трафик на леки автомобили и автобуси и в двете посоки. Засилено е движението през КПП Видин, където в посока изход изчакват около 3 км. товарни автомобили.  На българо-сръбската и българо-македонската граница трафикът е нормален и затруднения при преминаването няма.  Гранична полиция съобщава, че всички гранични пунктове работят на пълен капацитет. 

Л. Кючуков: Македония загуби темпо на реформите заради авторитарния режим на Никола Груевски

Македония е забавила темпа на реформи заради авторитарния режим на Никола Груевски, подчерта дипломатът Любомир Кючуков на конференцията на Македонския научен институт, посветена на Деня на Македония и християнския празник Свети Дух. Македония загуби темпо - те са в посока на вътрешнополитическите тенденции за все по-затворено и авторитарно управление в рамките на модела Груевски, подчерта Кючуков, според когото въпросът пред Македония е дали вече не е непоправимо отклонението от желанието на страната за еврочленство. Бившият евродепутат Станимир Илчев припомни, че по редица спорни въпроси България не е достатъчно активна в политиката си към Македония. Илчев настоя за единност на сегашните евродепутати, но и предупреди: В момента, в който Македония започне, може би, за членство в Европейския съюз, тогава не просто някой ще се опита да търси македонци в Гоце Делчев и в Мусонище, а всеки ден ще говорят за преследването на македонците в България. Българската патриаршия абдикира от дебата за признаване на независимостта на македонската църква,подчерта от своя страна Горан Благоев: За Църква-майка на съвременната Македонска църква се смята Сръбската патриаршия. А днес Българската патриаршия знае, че има много повече основание да бъде Църква-майка на Македонската църква и именно с това съзнание следва да участва в църковната дипломация в региона.

На ГКПП Дунав мост-Русе и на ГКПП Дунав мост-Видин има по 1,5 км колони от товарни автомобили и в двете посоки

Към 06.00 часа на ГКПП Дунав мост-Русе и на ГКПП Дунав мост-Видин има по 1,5 км колони от товарни автомобили и в двете посоки, съобщи "Фокус". Интензивен е трафикът на ГКПП Кулата на българо-гръцката. Нормално се осъществява преминаването през пунктовете на българо-сръбската, българо-македонската и българо-турската граница.