24.10.2016

Съдът: Кметът на Перущица се връща на работа

Апелативният съд  отмени решението на Окръжен съд Пловдив за отстраняването временно на кмета на Перущица Ради Минчев. Според съдебния състав прокуратурата не е предоставила достатъчно доказателства, че в качеството си на кмет Ради Ненчев може да повлияе на следствените действия. "Това беше една политическа инсинуация в предизборните времена срещу ДСБ", каза партийният зам.-председател Атанас Атанасов, който присъства на делото на всичките му инстанции, предава Дарик.  В съда днес б...

Още

Кметът на Перущица остава на поста

Кметът на Перущица Ради Минчев остава на поста, реши окончателно Пловдивският апелативен съд. Миналата седмица окръжните магистрати се произнесоха за отстраняването му от длъжност. Срещу Минчев са повдигнати три обвинения за искане на 40 000 лева подкуп, за присвояване на 12 400 лева общински средства и за използване на фалшифицирани документи по обществена поръчка от 130 000 лева за свлачището край Перущица. Според апелативните съдии няма достатъчно доказателства, че със служебното си положение кметът на Перущица ще попречи на събирането на доказателства по разследването. В съда днес беше представена декларация на общински съветници в негова подкрепа, както и подписка, в която са се включили над 1150 жители на града. Десетки от тях присъстваха и на заседанието, като посрещнаха решението на магистратите с аплодисменти. Благодаря на съда, моята съвест е чиста, каза на излизане от залата Ради Минчев, като подчерта, че сигналите срещу него са злонамерени, а обвиненията неоснователни. Предстои да бъде доказано, че е така. Благодаря на моя екип, въпреки че ни бях иззети безпричинно доста документи и проекти - жизненоважни, инфраструктурни. Ние в крайна сметка успяхме да ги входираме. Това е станало вчера, а проектите са на стойност над 8 милиона евро по Програмата за развитие на селските райони. Междувременно защитата на Минчев съобщи, че на 21 септември окръжната прокуратура е наложила на кмета на Перущица забрана да напуска страната, която той ще обжалва.

Кметът на Перущица се връща на работа, реши Апелативният съд

Според съда той няма как да въздейства на свидетелите, тъй като повечето от тях са разпитани

Кметът на Перущица Ради Минчев се върна днес на работното си място

Той беше пуснат от ареста срещу парична гаранция

Прокуратурата поиска кметът на Перущица да бъде отстранен от поста

Според обвинението градоначалникът може да повлияе на свидетелите или да укрие важни документи

Прокуратурата иска кметът на Перущица да бъде отстранен от поста си

Прокуратурата поиска кметът на Перущица Ради Минчев да бъде отстранен от поста си. Ден след като пловдивските апелативни магистрати го пуснаха от ареста срещу 10 000 лв. парична гаранция, от Окръжна прокуратура – Пловдив посочват, че чрез служебното си положение обвиняемият да повлияе на свидетелите и създаде или укрие документи от значение по делото.

Кметът на Перущица: Това е политическа репресия!

Според него някой иска да осуети работата му по европроекти