27.10.2016

Статистика: Децата посягат към алкохола между 11 и 13-годишна възраст

Българчетата между 11 и 13 годишна възраст посягат за първи път към алкохола. Данните са за децата у нас, но такава е статистиката в цяла Европа. През 2006 г. над 40% от децата в тази възраст са започнали с консумацията на спиртни напитки, предаде Нова тв. Макар през 2014 г. статистиката да се подобрява, представители на алкохолния бизнес, са разтревожени. За това за поредна година те организират информационни кампании с родители. Целта е да възпитат децата си да не започват с пиенето прекалено рано.

Още

Тереза Маринова призна: Не е с бащата на децата си

Шампионката се е разделила с бизнесмена Трендафил Колев

Децата от „зеленото училище“ в град Хисаря не са имали хранително натравяне

Причината за неразположението на децата, които бяха на „зелено училище“ в град Хисаря не е хранително натравяне. Това установиха екипите на Областна дирекция по безопасност на храните, град Пловдив и Регионална здравна инспекция - Пловдив след съвместно епидемиологично проучване на случая, съобщи БГНЕС. Всички проби взети от продукти в кухнята, които са използвани за приготвяне на храната на децата, както и от контактните повърхности и посудата са отрицателни за патогенни микроорганизми. Изследванията на персонала за заразоносителство също са отрицателни. Най-вероятната причина за неразположението на децата е чревна вирусна инфекция с причинител норовирус. При незабавната проверка в ресторанта на хотела инспекторите към ОДБХ Пловдив не са констатирали нарушения. Храните са били от регламентиране производител и в срок на годност. Кухненският бокс е отговарял на хигиенните изисквания. Персоналът е бил с валидни здравни книжки. 80 деца, които са били на „зелено училище“ са се хранили в ресторант на хотел в град Хисаря, след което някои от тях потърсиха лекарска помощ със стомашно неразположение. 

Не храната е причинила неразположението на децата от „зеленото училище" в Хисаря

Причината за неразположението на децата, които бяха на „зелено училище“ в град Хисаря не е хранително натравяне. Това установиха екипите на Областна дирекция по безопасност на храните, град Пловдив и Регионална здравна инспекция - Пловдив след съвместно епидемиологично проучване на случая. Всички проби взети от продукти в кухнята, които са използвани за приготвяне на храната на децата, както и от контактните повърхности и посудата са отрицателни за патогенни микроорганизми.

Норовирус разболял децата от "зеленото училище" в Хисаря

БАБХ: Пробите от кухнята и персонала са отрицателни

"Аз, роботът" за първи път в Бургас, безплатно за децата

Община Бургас дава началото на първата по рода си зимна школа по роботика за деца. Тя се организира с подкрепата на Бизнес инкубатор - Бургас и Националното училище по роботика (НУР). Школата е безплатна за децата от бургаските училища. Занятия ще се провеждат всяка събота и неделя. Те ще продължат от 12 ноември до 4 декември т.г. в дните събота и неделя. В събота- първа група - 11:30 до 13:30 ч., втора група - 14:00 до 16:00 ч., а в неделя: първа група - 09:30 до 11:30 ч. и втора група - 11:30 до 13:30 ч. Обучението ще бъде в Бизнес инкубатор...

Вирус, а не хранително отравяне, е пратил в болница децата от зеленото училище в Хисаря

Не хранително отравяне, а вероятно чревна вирусна инфекция е причина за неразположението на децата, които бяха приети в болница по време на "зелено училище" в гр. Хисаря. Това съобщи Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), след като екипът ѝ в Пловдив и представители на Регионалната здравна инспекция са направили съвместно епидемиологично проучване. Децата, част от група от 80 ученици, посетили града, потърсиха помощ в болница, след като всички яли в ресторант на хотел е...