21.10.2016

В Пловдив арестуваха 16-годишни, гаврили се със свой връстник

Двете 16-годишни момчета, които се изгавриха със свой връстник в Пловдив, са задържани в полицията. Те са в ареста на 3-то Районно управление заради хулиганска проява, предаде Нова тв. Действията спрямо непълнолетните са предприети след появата на видео с грозните сцени. По случая е започнала проверка съгласно Наказателния кодекс. Уведомена е Районна прокуратура-Пловдив. Регионалното управление по образование (РУО) в Пловдив се самосезира заради скандалния клип, който беше разпространен в социалните мрежи. В него ученици извършват насилие срещу техен връстник. Изпратени бяха писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, съобщи началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова. Тя е изискала и доклади от директорите на училищата, в които насилниците са се обучавали, за фактите и обстоятелствата около случая. В доклада до Министерството на образованието и науката се уточнява, че вече са проведени разговори с родителите на един от участниците в клипа. На другия от тях родителите са в чужбина и предстои да бъдат уведомени за случилото се. Задържаните разпространиха втори клип в интернет, в който се извиняват за постъпката си.

Още

Невиждан протест в пловдивското село Труд (СНИМКИ/ВИДЕО)

Повече от 1000 души блокираха в този час главния път Пловдив-Карлово в района на село Труд. В невиждания по численост в последните години протест участват жителите на едно от най-големите села в България – Труд. Причината за недоволството – миризмите, идващи от завода за биомаса в населеното място.

Мистерията в Пловдив с тютюневите складове продължава: Обвиниха клошаря Любо за 15 милиона

Клошарят Любомир Данчев е бил обвинен вчера за нанесени щети на Тютюневите складове за стойност над 15 милиона лева. Това съобщиха за БЛИЦ неговите адвокати Зоя Тошкова и Стефан Левашки.

Обвиниха клошаря за щети над 15 млн. лв. заради палежа на тютюневите складове в Пловдив

Обвинение за материални щети на обща стойност над 15 млн. лв. е предявено преди три дни на клошаря Любо за палежа на тютюневите складове в Пловдив. Това съобщи за Дарик единият от адвокатите му Зоя Тошкова. Обвиниха клошар за палежа на тютюневите складове в Пловдив Обвинението е за умишлено запалване на четирите сгради, които са с историческа, художествена и научна стойност. Вчера двамата защитници на 44-годишния клошар са се запознали с документа от прокуратурата. З...

Предявиха обвинение за над 15 млн. лв. на клошаря Любо за палежа на тютюневите складове в Пловдив

Обвинение за щети на обща стойност над 15 млн.лв. е предявено на клошаря Любо за умшлен палежа на тютюневите складове в  Пловдив. Това съобщи за Дарик единият от адвокатите на 44- годишния мъж Зоя Тошкова. Припомням, че според държавното обвинение на 20 август, тази година, Любомир Данчев е запалил единия от складовете, находящ се на ул. "Екзарх Йосиф"13, собственост на "Р.И.П.А." ООД в Пловдив. Пожарът се е разпрострял и върху другите три сгради, находящи се на ул. "Иван Вазов", собственост на същото дружество, на ул. "Капитан Андреев", чийто ...

Дунав чака тежък мач в Пловдив

„Драконите“ се разделиха с македонския бранител Дарко Стоянов

Кучета лечители и ловци на наркотици спорят за Световната киноложка купа в Пловдив

Кучета, които могат да лекуват и да откриват наркотици, са сред претендентите за Световната киноложка купа 2016. Това съобщиха от Българския републикански киноложки съюз (БРКС), организатор на престижното състезание съвместно със Световния киноложко-ловен спортен алианс. Надпреварата ще се състои на 22 октомври в пловдивския панаир.