26.10.2016

"Викингите" остават непобедени

Минесота продължава с убедителните успехи в американския футбол

Още

Любопитно! Ето коя зодия сте според хороскопа на викингите?

Хороскопът на викингите е свързан с различните богове в скандинавската митология. Вижте коя е вашата зодия според хороскопа на викингите и какви качества се приписват на отделните зодии, пише rozali.com.

Котките са покорявали света с викингите

Хиляди години преди да се превърнат в едни от най-предпочитаните домашни любимци, котките са кръстосвали световните океани и морета с древните мореплаватели, включително и с викингите, твърдят учени.

Древните котки са плавали с викингите, показа ДНК изследване

Хиляди години преди котките да се "заселят" в 37 процента от американските домове, и да надминат по численост кучетата по света приблизително с 75 милиона, те са прекосявали различни континенти с фермери, древни мореплаватели, а дори с викингите. Това са установили учени с приключването на първото мащабно проучване на древните котки с ДНК-анализ. Резултатите от изследването показват, че най-масовият домашен любимец с днешна дата е бил опитомен в Близкия изток и Египет преди около 15 хиляди...

В Норвегия ще строят нов музей на викингите

Датската архитектурна компания ААРТ ще построи в Норвегия музей на викингите, предаде "Фокус". Изложбеният комплекс ще бъде издигнат на историческия резерват остров Бюгда край столицата Осло, предаде The Local. Предложеният проект има добра функционалност за посетители. Желаещите да посетят музея за кратко могат да получат добра представа за

Божидар Димитров: Руснаците не са славяни, а потомци на викингите

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров заяви пред БТВ, че руснаците всъщност не са славяни, а са потомци на викингите. Думата „славяни” пък била измислена от хърватски историци през 17 век. Това е измислена дума, смята историкът. „Нощните вълци” са културно-исторически туристи и затова им подари икона на хан Тервел.