28.10.2016

Николай Ненчев: България има проблеми с афганистанските бежанци

България има проблеми с афганистанските бежанци, каза военният министър Николай Ненчев. Според него заявката за изтегляне на контингента ни от Афганистан е форма на натиск за подписване на споразумението за връщане на мигранти: Ще използваме всеки вид натиск, защото ние действително изпълняваме там наши си ангажименти. Ние имаме и една вноска, която е в рамките на 500 хиляди долара, така че правим всичко възможно да поддържаме, но какво означава да оттеглим нашия контингент и какво означава - всички страни-членки да оттеглят  контингентите си.?... Това означава разпад на държавата и най-вероятно бежанският натиск върху България ще бъде увеличен многократно , каза военният министър Николай Ненчев.

Още

Николай Ненчев участва в честванията по случай Независимостта на България

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов участваха днес в тържествата, посветени на 108-та годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната. На историческия хълм Царевец в старопрестолния град Велико Търново министър Ненчев прие

Николай Ненчев патрулира с МиГ-29 в небето на България (ВИДЕО)

Днес приключиха съвместните полети с американските ВВС

Разнобой с премиера? Николай Ненчев каза, че България няма нужда от демилитаризиране на Черно море

„България няма нужда от демилитаризиране на Черноморския регион”, заяви военният министър Николай Ненчев по време на изслушването си в Комисията по отбраната. По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че иска Черно море да стане демилитаризирана зона, за да може да се развива туризма и добиването на газ и нефт.

Николай Ненчев: България не се нуждае от демилитаризация на Черно море

„България няма нужда от демилитаризиране на Черноморския регион”, заяви военният министър Николай Ненчев по време на изслушването си в Комисията по отбраната, предаде БТВ. По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че иска Черно море да стане демилитаризирана зона, за да може да се развива туризма и добиването на газ и нефт.

Николай Ненчев: МС одобри рамковата позиция на България

Военният министър Николай Ненчев заяви в специално изявление от Министерския съвет, че е одобрена рамковата позиция на България, които ще бъде застъпена по време на срещата на най-високо равнище във Варшава на 8 и 9 юли. "Днес на заседание на МС бяха одобрени рамковата позиция на България, която ще бъдат застъпена и изразена по време на срещата на