28.10.2016

Лилав ориз и кайсии от Киргизстан ще имат специален етикет за планински произход

Целта е фермерите да получават по-добра цена за продукцията

Още

Киргизстан блокира бежанците

Президентът на Киргизстан Алмазбек Атамбаев подписа закон, с който налага ограничения за получаването на статут от имигранти, съобщи РИА Новости. Ограниченията засягат лица, за които има подозрения за връзки с терористични или радикални организации. Те важат и за лица, които не говорят езика на приемащата ги страна, до степен, необходима за тяхното постоянно пребиваване на нейна територия. Законът влиза в сила в срок от десет дни след официалното му публикуване.    ...

Спецслужбите на Киргизстан предотвратиха атентат в Бишкек

Две взривни устройства са обезвредени в центъра на киргизската столица Бишкек. Това съобщава РИА „Новости”, позовавайки се на прессекретаря на държания комитет по национална безопасност. 

Самоделни бомби са обезвредени в столицата на Киргизстан

Това е станало след подаден сигнал за подозрителни пакети

Обезвредиха 2 бомби в столицата на Киргизстан

В жилищен район в западната част на киргизската столица Бишкек са обезвредени две самоделни взривни устройства. Това съобщава "Фокус". Вечерта на 20 септември в полицията постъпил сигнал за подозрителни пакети, оставени край общински магазин в квартал в западната част на града, застроен предимно с частни жилища. Екипите на полицията, пристигнали на мястото, открили самоделни взривни устройства. Сапьори са ги обезвредили с помощта на водни оръдия....

Две самоделни бомби бяха обезвредени в столицата на Киргизстан

Агенти на киргизстанския Държавен комитет по национална сигурност обезвредиха в столицата на Киргизстан две взривни устройства, предаде ТАСС, като се позова на говорител на ведомството.

Взрив пред посолството на Китай в Киргизстан. Един убит и двама ранени

  Човек загина, двама са ранени при взрив край посолството на Китай в Киргизстан, предаде БГНЕС. По данни на силите на реда във вторник сутринта неизвестен престъпник с автомобил разбил вратите на посолството, след което станала експлозията. Намиращият се в купето на автомобила е загинал на място, на вратата и на оградата на посолството са нанесени щети”, съобщиха от градското управление на милицията. Според предварителните данни ранени са двама служители от охраната на посолството. На мястото на инцидента работят следователи.