27.10.2016

Трагедия в Хасковско: Мъж се заля с туба бензин и пламна като факла

52-годишен мъж се самозапали снощи в село Конуш, съобщават от полицията. Мъжът по данни на близките му е имал заболяване и се е залял с туба бензин, информира "Дарик".

Още

Бърз съд за шофьор без книжка

Бързо производство е образувано в хасковското управление. То е срещу 44-годишен мъж от града, заловен да шофира лекия си автомобил без книжка заради едногодишен срок на административно наказание за същото нарушение, след влязло в сила наказателно постановление.   Задържан е до 24 часа....

Задържаха посредник в телефонна измама в Кърджали

Посредник в телефонна измама е задържан от полицаи в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали. Около 14,30 часа вчера на домашния телефон на 62-годишна кърджалийка позвънил мъж, който се представил за неин познат и поискал пари за капаро при покупка на радиатори. Жената му предала 870 лв. След подаден сигнал в полицията и организирани издирвателни действия е задържан мъжът, прибрал парите – Г.Г./27/ от хасковско село.   Сумата е открита и иззета. Образувано е досъдебно производство за измама и работата по случая продължава разс...

Арестуваха 7 човека за пожарите в Хасковско

  Седем души са задържани за големите пожари, избухнали напоследък в Хасковско, съобщават от Областната дирекция на полицията, пише Нова телевизия. Огънят унищожи площ от близо 80 000 декара, 10 000 от които - с горски масиви.  Трима мъже са задържани заради пожара, горял край харманлийските села Рогозиново, Доситиево и Коларово. Други трима са съпричастни към пожара край Симеоновград, който с разгорял заради почистване на храсти с резачка.  Ползване на селскостопанска техника е причинило и пожара край Ивайловград. Задържан е трактористът. Срещу всички арестувани са образувани досъдебни производства.

Нов голям пожар в Хасково

Нов пожар избухна в област Хасково. Пламъците са обхванали около 2000 декара между селата Доситеево, Българин и Коларово. Ситуацията е критична, тъй като огънят влиза и в боров масив.Очаква се всеки момент в гасенето да се включи и хеликоптер. Кметът на хасковското село Доситеево е пострадал при гасенето на възникналия пожар в областта и е настанен в болница. В гасенето му се включи и военен хеликоптер Ми-17 от състава на авиобазата в Крумово. В гасенето са включени над 50 пожарникари с повече от 10 противопожарни автомобила, съобщи пред Хоризонт началникът на звеното за оперативни дейности в пожарната Красимир Шотаров. На място са силите от регионалната дирекция на пожарната в Хасково и екипи от Харманли, Свиленград, Любимец. Изпратени са и допълнителни сили от Стара Загора, Кърджали, Пазарджик и Пловдив. Гасят по едното направление на развитието на пожара към село Рогозен. Надяваме се, поне до светлата част на деня, да ограничим неговото развитие в тази посока. Категорично заявявам, че към настоящия момент няма опасност за населението и за сградите. Горят лозови масиви, овощни насаждения, пасища. По разпореждане на началника на отбраната ген. Константин Попов пожарът се гаси и от вертолет от състава на авиобаза "Крумово“. Областният управител на Хасково Станислав Дечев обясни: Направили сме, така че пожарът да не навлезе в населените места. Към село Доситеево има разположени пожарни автомобили. Пожарът се движи в посока северозапад и затова използвахме военния хеликоптер, който да предотврати движението му. Надявам се в рамките на днешния ден, най-късно утре да успеем да го потушим. Пострадал е кметът на село Доситеево Митко Вълчев: За нещастие той се опита да влезе в огъня, за да гаси пожара по-активно, но се случи нещастие и в момента е настанен в болница в Пловдив - заяви Станислав Дечев. Причините за възникването на пожара се изясняват. От Община Харманли съобщават, че на място е пристигнал вече и кметът на града Мария Киркова. Там е осигурена водоноска. Мобилизирани са и служители на Общинска охрана към Харманли. Към момента няма опасност за населението, увериха от Община Харманли.Според последна информация на кореспондента ни Дора Атанасова, причината и за този пожар край Харманли е почистване на ливада със селскостопанска техника. Една от версиите, по която работят от полицията, е, че искрата е тръгнала от пасището на кмета на село Доситеево Митко Вълчев, който е с 20 процента изгаряния, след като е направил опит да загаси огъня. В момента се разпитват свидетели. Само преди дни беше потушен най-големият пожар за годината край Тополовград. Изпепелени бяха 12 000 декара площ, от които 9000 декара бяха борова и широколистна гора. От село Българска поляна бяха евакуирани 50 души. За палежа бяха задържани трима мъже. Те са освободени и продължава да се води следствие.

Двама са задържани за големия пожар край село Българска поляна

Двама мъже са задържани по подозрение, че са причинили опустошителния пожар край хасковското село Българска поляна. За разпит са извикани мъж на 51 години от София и 29-годишният му син от Свиленград. За тях има съмнения, че са предизвикали пожара при почистване на земеделски земи с трактор. Вече цяло денонощие продължава борбата за овладяване на огнената стихия. Опасност за населението няма.

Проучват Минерални бани-Хасково за злато

В района на Хасковското Минерални бани се извършват проучвания за находища от злато. Фирми, които са сключили концесионни договори с Министерството на икономиката, преработват по 20 тона руда на ден. В рудниците са наети 230 души от селата, предаде БНР. Три са фирмите, които правят проучванията за добив на злато в района на Минерални бани.  "Работим изцяло с местни кадри от околните села, добиваме златоносна руда. Дневният добив ни е 200 тона. Съдържанието на злато в тон руда е около грам и половина, максимум до два грама", каза началникът на рудник "Чал" Пламен Кехайов.   "Най-важно за нас е, че мъжете в община Минерални бани са заети в рудодобива и заплатите са изключително добри. Ако държавата малко промени начина на споразумение по конституционния договор и да влизат повече пари в хазната на общините, това ще допринесе за процъфтяването на общини, където ние имаме такива полезни изкопаеми", заяви кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.   Фирмите които работят в района подпомагат общината и до момента са дали средства за подобряване на инфраструктурата и ремонт на здравната служба.