20.10.2016

Daily Sabah: Турската армия громи "Ислямска държава" в Сирия

Турската армия е унищожила 80 обекти на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ в северната част на Сирия, съобщава вестник Daily Sabah. Изданието, цитирано от "Фокус", се позовава на източник от военните кръгове, пожелал анонимност.

Още

Турската армия е поразила 80 цели на "Ислямска държава" в Сирия

Две от унищожените цели са били военни щабове на групировката

Турската армия нанесе удари по „Ислямска държава“ в Сирия

Турската армия е нанесла артилерийски удари по 38 цели на „Ислямска държава“ в Северна Сирия, както и въздушни удари по още 16, предаде Anadolu Agency, цитирана от "Фокус".

Турската армия е унищожила 103 обекти на „Ислямска държава“ в Северна Сирия

Общо 103 обекти на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ в Северна Сирия са били унищожени от турската армия, съобщава вестник Daily Sabah, като се позовава на официално изявление от армията.

Турската авиация е нанесла удари по "Ислямска държава" в Северна Сирия

Турските военновъздушни сили са нанесли удари по позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" в Северна Сирия снощи, съобщиха източници от министерството на отбраната на Турция.

Турската армия е ударила позиции на „Ислямска държава“ в Северна Сирия

Турската армия е нанесла вчера нови артилерийски удари по позиции на групировката „Ислямска държава“ в Северна Сирия. Поддържани от Анкара бунтовници са изтласкали джихадистите от седем села в граничния район, твърди Анадолската агенция. Проправителствени медии съобщиха, че армията на сирийския президент Башар Асад е отразила нови атаки на бунтовници при град Хама в Западна Сирия. Армията и поддържащата я руска авиация продължиха бомбардировките над бунтовниците в Алепо през целия ден, съобщи Франс прес. Източната част на града бе обкръжена повторно от правителствените сили в неделя.

Вашингтон: Турската офанзива в Сирия не е срещу "Ислямска държава"

Според Вашингтон, продължаващата вече няколко дни турска военна офанзива в Сирия не е срещу "Ислямска държава", а разчистване на сметки с кюрдските бунтовници. Само за изминалото денонощие Анкара е нанесла 61 удара.