24.10.2016

Срив: Курсът на паунда стигна 31 годишно дъно!

Във вторник курсът на британския паунд спрямо долара падна до най-ниските си нива за последните 31 г. заради опасенията относно планирания график за излизане на Обединеното Кралство от Общността, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Още

Конкурсът за стипендия Vectorworks Design Scholarship е отворен

Програмата е отворена за кандидатстване до 15 юли 2017 г. и предлага възможност на студенти от специалности свързани със софтуерен дизайн в цял свят да спечелят до 10 000 долара.

Курсът на британската лира тръгна нагоре с 1,4 на сто

Курсът на лирата скочи с 1,4 на сто до 1,2287 долара, след като вчера спадна до 1,2086 долара, отправяйки се към 31-годишния си минимум от петък (1,1450 долара), предизвикан от страховете на инвеститорите около Брекзит. Тласък нагоре на лирата бе даден от информация на Блумбърг, според която британският премиер Тереза Мей се е съгласила, че на парламента трябва да се позволи да гласува нейния план за Брекзит.

Приключи конкурсът “Яко е да си еко”

Уважаеми читатели, успешно приключи конкурсът “Яко е да си еко”. Благодарим на всички, които изпратиха своите рисунки. Очаквайте до 15 октомври и тегленето на спечелилите награди от Министерството на околната среда и водите. На 14 август в. “24 часа”, Министерството на околната среда и водите и Книгоиздателска къща “Труд” подариха на

Конкурсът "Мис Хасково" набира танцьорки?!

Любителски клип, заснет на конкурса за красота "Мис Хасково", който се проведе преди дни, взриви социалните мрежи и предизвика множество негативни коментари. Във видеото се вижда как участничките демонстрират неприлични и вулгарни танци.

Проф.Чучков: Конкурсът „Надежди, таланти, майстори” е с уникална специфика

Около 4 хиляди музиканти, половината от които чужденци, са участвали в 20-те издания на Международния младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" в Добрич, отчете на пресконференция председателят на журито проф. Виктор Чучков.През годините досега във форума са се изявили изпълнители от повече от 50 страни, а членовете на журито са били от близо 30 държави. Конкурсът в Добрич е с уникална специфика, подчерта проф.Чучков. "Няма такъв форум в света, който да е събрал досега всички специалности от класическата музика - всички инструмент...

Обявен е конкурсът за още 16 километра от "Хемус"

Обявена е обществена поръчка за строителството на още 16 километра от автомагистрала "Хемус"- между пътния възел "Белокопитово" и Търговище, предаде БНР.   За изграждането на отсечката са предвидени 133 млн. лв. без ДДС. Това е втората тръжна процедура за строителството на магистрала "Хемус“, която пътната агенция започва за по-малко от 2 месеца.   В края на юли беше открита и процедурата за проектирането на 50 километра от магистралата от Ябланица до връзката с пътя Плевен - Ловеч.