22.10.2016

Отношенията между САЩ и Русия удариха ново дъно

US вестници: Вашингтон се отказа от двустранните контакти за Сирия

Още

Дутерте загърбва САЩ, обръща Филипините към Китай и Русия

"Разделянето" със САЩ на президента Родриго Дутерте обърка външната политика на Филипините, американците казват, че също са объркани и че някои от най-високопоставените съветници на президента му противоречат. Разпаленият лидер рядко оставя и ден да мине, без да дразни или обижда Съ ...

Нов скандал между Вашингтон и Москва: в Русия смятат, че САЩ са започнали лов на руснаци из целия свят  

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментирфа ситуацията с ареста на руски гражданин в Чехия. Той бе задържан по подозрение в кибератаки след постъпило искане на САЩ.

В сирийската игра САЩ нямат много козове, Русия има повече

Американците обаче харчат за войната в Сирия много по-малко от руснаците

Русия и САЩ се подготвят за Третата световна война! Всичко започва до няколко седмици?

Напрежението между Русия и САЩ е толкова високо, колкото рядко е било в историята. Мнозина вече се опасяват, че до Третата световна война остават няколко седмици, ако се запази настоящата тенденция, пише изданието The Bitbag, цитирано от БГНЕС.

Ивайло Калфин: Плевнелиев се поддаде на натиска на САЩ и изостри отношенията ни с Русия

Никой не идва в България. Това означава, че ролята на България силно намалява в международните отношения и тук не става въпрос само за лоша комуникация, но и за това как си подреждаме държавата, казва бившият външен министър

NYT: САЩ се притесняват, че Русия ще приеме на въоръжение нови крилати ракети

Американските власти се опасяват, че Русия може скоро да приеме на въоръжение нови крилати ракети, съобщи вестник New York Times с позоваване на данни от разузнаването.