28.10.2016

Отива си лятото, идва есента: Днес по-хладно, по-облачно

Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса

Още

Именниците, които празнуват днес!

Православната църква почита на 28 октомври св. великомъченица Параскева. Имен ден празнуват Параскева, Лъчезар и Лъчезара, пише imenata.com Параскева се родила в семейството на благочестиви християни от...

Днес почитаме голяма светица! Осем красиви имена празнуват

На 28 октомври православната църква почита паметта на Света великомъченица Параскева от Икония. Св. Параскева (Петка) е особено обичана и почитана светица в много поместни православни църкви, в това число и у нас. На нея са посветени много храмове. Светиците, носещи това име, са три.

Марс и Уран образуват квадрат, внимавайте днес!

Луната е във Везни и е в съвпад с Юпитер, а следобед ще образува секстил с Венера и със Сатурн. Това е една от причините днес да се концентрирате върху това, което трябва да свършите. Положете повече усилия, за да си изпълните задачите!

Танева: От днес е отстранен директорът на Поземлена комисия-Панчарево

От днес е отстранен директорът на Поземлена комисия-Панчарево. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде  „Фокус” във връзка с фалшифициране на документи и подписи за частни и общински имоти в Бистрица и Панчарево и проверки, които започват след журналистическо разследване по темата.

Спасени с хеликоптер припомниха историята си днес, на празника на авиобаза Крумово

Тържествено бе отбеляна 55-тата годишнина от създаването на 24-та авиационна база в Крумово. Специални гости на празника днес бяха Мартин и Николай Йорданови. Те са баща и син, спасени от екипите на базата при бедствие. Гостите припомниха за голямото наводнение в хасковското

Да стигне човек до Грузия днес е изключително лесно и евтино

Да стигне човек до Грузия днес е изключително лесно и евтино. Достатъчно е само да отмести поглед от Централна Европа и да погледне в тази посока на географската карта. Там ще открие друг свят – значително по-сърдечен, гостоприемен и естествен, като народа на Грузия. Грузинците са хора с остри кавказки черти и благи души. Чувството им за хумор е трудно да се опише, трябва да се чуе, а виното и храната са като визитна картичка на Грузия. В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Ася Пенчева.