24.10.2016

Сигнали за купуване на гласове във Врачанско преди изборите

Традиция стана във Врачанско преди избори да завалят десетки сигнали за купуване на гласове. Практиката обаче показва, че само единици от „търговците” биват залавяни на местопрестъплението, а осъдените за това закононарушение през последните години са само двама. Ще се купуват ли гласове и на предстоящия вот, когато гласуването е задължително, провериха нашите кореспонденти.

Още

Две села във Врачанско почернени след смъртта на охранителката Мая

Съдебната охранителка Мая Ваклинова, която беше намерена простреляна онази нощ до приятеля си и колега Любомир Дилов, е от Врачанско, съобщава „Конкурент“. Родителите на 48-годишната фатална дама – Николай и Лиляна, живеят в мездренското село Върбешница. Майката е от планинското селце край Враца - Паволче, където живее сестрата на Мая – Ана.

Във врачанското село Баурене са рекордьори по дупки и ями по асфалта

Ето един проблем, за който неведнъж е ставало дума, но заедно с наближаването на зимата все повече притеснява хората. Труднопроходимите пътища на много места у нас. Жителите на врачанското село Баурене поканиха екип на "По света и у нас" заедно да участват в едно необичайно преброяване. Те твърдят, че са национални рекордьори по дупки и ями по асфалта на глава от населението, но това не е повод за гордост, а причина за много проблеми.

Разярен пенсионер-разбойник хвърли в паника Врачанско!

Разярен пенсионер от романското село Долна Бешовица е потрошил колата на свой познат. Случката се разиграла в началото на май месец тази година в селото, пише bulnews.bg.

Две деца, пострадали при тежката катастрофа във Врачанско, са докарани в Пирогов

Две деца, които пострадаха по-рано днес при тежката катастрофа край врачанското село Ребърково, са в "Пирогов". Мъж и дете починаха при инцидента. 7-годишно момиче беше докарано в много тежко състояние с политравма. Тя е с фрактура на черепа, открита фрактура на едното бедро и разкъсно-контузни рани по лицето и тялото. Дежурните спешни неврохирурзи и травматолози я оперират. Мъж и дете починаха при тежка катастрофа между кола и ТИР Другото докарано в болницат...

Катастрофа рано сутрин във Врачанско, цяло шосе е в жито

Инцидент е станал на Околовръстното шосе на Враца, на остър ляв завой за пътя Враца – Мездра, съобщава "Фокус", позовавайки се на очевидец на инцидента. Гондола се е преобърнала и е разсипала жито на пътя, в момента се намира извън платното.

След имотна измама – врачанско семейство на улицата

Ром подмамил баба да му даде пълномощно и продал жилището