21.10.2016

Египет ликвидира висш лидер на „Мюсюлманско братство“

Египетското вътрешно министерство съобщи във вторник, че е ликвидирало високопоставен лидер на „Мюсюлманско братство“ , отговорен за „въоръженото крило“ на движението , както и друг член на групировката при престрелка в понеделник, предаде Reuters, цитирана от "Фокус".

Още

Настъпва кулминацията на годишното мюсюлманско поклонение хадж в Мека

За мюсюлманските поклонници в Мека настъпва кулминацията на празника хадж. На зазоряване те тръгват към планината Арафат. Всяка година мюсюлманското поклонение преминава при засилени мерки за сигурност, почти винаги има жертви, стъпкани от тълпата. По официални данни в Саудитска Арабия тази година са пристигнали около 1 милион и 300 хиляди души от целия свят.

В Мека започна ежегодното мюсюлманско поклонение хадж

В саудитския град Мека започна ежегодното мюсюлманско поклонение хадж. То преминава при засилени мерки за сигурност, за да се избегнат трагедии като миналогодишната, когато няколкостотин души бяха стъпкани от тълпата, предаде ДПА.Стотици хиляди поклонници, облечени в бели роби, тръгнаха призори от свещения град Мека за близката равнина Мина, където ще прекарат нощта. Утре на зазоряване те ще се отправят към планината Арафат, на 20-ина километра от Мека. С това настъпва кулминацията на хаджа.По официални данни за поклонението в Саудитска Арабия тази година са пристигнали около 1 милион и 300 хиляди мюсюлмани от най-малко 160 страни.

В Мека започна годишното мюсюлманско поклонение

В саудитския град Мека започна годишното мюсюлманско поклонение, известно като хадж. Очаква се в него да участват над милион и половина души. Мерките за сигурност са изключителни, за да се избегнат трагедии като миналогодишната блъсканица, при която, по някои данни, са загинали над 2000 души.

В Саудитска Арабия започна годишното мюсюлманско поклонение хадж (СНИМКИ)

Властите засилиха значително мерките за сигурност, за да се избегнат трагедии като миналогодишната, когато няколкостотин души бяха стъпкани от тълпата

inoСМИ.Ru: Мюсюлманското нашествие в Европа е необратимо

Бумът на раждаемостта сред мюсюлманската общност в Европа, демографският подем в страните от Близкия и Средния изток, както и екологичният фактор там - суша, настъпление на пустините, са сред причините са увеличаването на мюсюлманската общност на Стария континент. Това се посочва в анализ на Дмитрий Добров за руското издание inoСМИ.Ru, цитирано от БГНЕС. Добров е историк и арабист, специалист е по международни отношения. 

Мюсюлманското нашествие в Европа е неизбежно

Предвид по-високата раждаемост сред европейските мюсюлмани е високо процентното отношение на младежите, особено възприемчиви към пропагандата на войнстващия ислямизъм