22.10.2016

Върнаха бебето на лекарката от Две могили

10-месечното бебе на лекарката от Две могили, което беше заключено самo в колата ѝ през лятото, вече е върнато на майка си. Това заяви за БНТ 2 директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Русе Петя Любомирова. На заседание на работната група в края на миналия месец е било решено детето да бъде изведено от Комплекса за социални услуги в Русе.

Още

Спецченгета заловиха 40 иракчани, натъпкани като сардели в две коли

Поредната ударна акция на бургаските полицаи залови 40 иракчани край Карнобат. Това съобщава "флагман", позовавайки се на отлично информиран източник. 

Жена загина и трима са ранени след удар между две коли

Инцидентът е станал на пътя Шумен-Русе, край село Развигорово

Поклоннически маршрути в България и Русия обсъждаха духовници от двете страни със зам. министър Ирена Георгиева

Създаването на поклоннически маршрути и организирането на пътуванията на вярващи православни християни между България и Русия. Това бе тема от първата тристранна среща между заместник Министъра на Туризма Ирена Георгиева, гостуващият у нас Богоридски епископ Антоний - викарий на Руския патриарх Кирил и Неврокопския митрополит Серафим. Заместник министърът на туризма Ирена Георгиева определи срещата като важна стъпка в развитието на българо-руските отношения в сферата на туризма. Министерството се ангажира да популяризира обектите, които ще бъдат включени в бъдещите поклонически турове у нас. Обсъдена е и необходимостта от специална подготовка на екскурзоводите, които ще изнасят беседите. Гостуващият у нас Богоридски епископ Антоний подчерта че през последната година се забелязва ръст на интереса от страна православните християни от Русия към България. Този интерес е свързан с канонизацията през февруари по време на Архиерейския събор на Руската православна църква на архиепископ Серафим, чиито мощи се намират в София. Набелязахме конкретни стъпки за развитието на поклонническия туризъм. Говорихме за идването в България, както на поклонници от Русия, така и за пътуванията на руските поклонници, които живеят извън пределите на Русия в над 900 енории."   Към Софийска митрополия е създаден поклонническо информационен център, който вече функционира, съобщи Неврокопския митрополит Серафим, който отговаря за поклонническия туризъм в Светия Синод на Българската православна църква:

Две коли се помляха при жестока катастрофа край заведение в Пловдив (СНИМКИ)

Лек автомобил "Мицубиши" се заби в оградата на заведение на кръстовището на ул. "Димитър Талев" и бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив. Другата кола, участник в инцидента - "Киа" е отнесла мантинелата, отделяща велоалея, пише "Булфото.

Жена загина, а трима пострадаха при сблъсък между две коли

Една жена е загинала, а трима мъже са ранени в тежка катастрофа между две коли на главен път Шумен-Русе край село Развигорово. Това съобщиха от...

Куриоз! Тикат висшист зад решетките за опит за кражба на две пържоли и бутилка бира

Женен мъж с висше образование влиза за половин година в затвора, след като направил пореден опит за кражба. На 12 март тази година той решил да „напазарува” от денонощен магазин във Велико Търново, пише Труд. Апашът свил две вакуумирани пилешки пържоли и бутилка бира от 2,5 литра на обща стойност 8,33 лв.