26.10.2016

Делегатът, развял руски флаг на параолимпиадата, получи апартамент в Москва

Представителят на министерството на спорта и туризма на Беларус Андрей Фомочкин, който развя руския флаг на откриването на параолмипийските игри в Рио де Жанейро, ще получи апартамент в Москва като подарък, обяви говорителката на руското външно министерство Мария Закарова. "Няма да ви кажа всичко. Ще кажа само, че апартаментът е истински, в завършена сграда - проверих всичко лично, разбира се. Утре ще науча как нашият беларуски герой ще реагира на този подарък, защото Андрей Фомочкин...

Още

Москва съжалява за загубеното сътрудничество с ЕС

Москва съжалява за това, че ЕС се е отказал от сътрудничеството с Русия в сферата на борбата с тероризма. Това заяви руският външен министър Сергей Лаврвов, цитиран от РИА Новости. „Съжалявам, че нашите европейски партньори прекратиха нашето сътрудничество в сферата с борбата с тероризма. Тук можехме да сме си полезни. За съжаление те преустановиха нашето сътрудничество в много други сфери“, заяви Лавров. ...

ЕК ще запълни бездната между Москва и Киев...стига двете страни да го пожелаят

Европейската комисия се надява отново да посредничи между Русия и Украйна за доставките на газ през зимния сезон. Заместник-председателят Марош Шевчович планира ново пътуване до Москва, обяви говорителят по енергетиката Анна Кайза Итконен, цитиран от БНР.

Скандалът между Будапеща и Москва се разгаря!

Унгарското външно министерство съобщи, че е извикало посланика на Русия заради пренебрежителни коментари в руски медии на унгарското антисъветско въстание от 1956 г., чиято 60-годишнина бе отбелязана в неделя, предаде БТА, цитирайки АП и ДПА.

Европейската комисия е готова отново да посредничи в диалога между Москва и Киев за гарантиране на газовите доставки

Европейската комисия се надява отново да посредничи между Русия и Украйна за доставките на газ през зимния сезон. Заместник-председателят Марош Шевчович планира ново пътуване до Москва, обяви за БНР говорителят по енергетиката Анна Кайза Итконен: Ние винаги сме готови да предоставим нашата помощ, но от двете страни зависи да подемат инициативата за преговори, при които ние да посредничим. Към момента Украйна не купува руски газ от Газпром за разлика от предишни години, когато с гаранции от Брюксел имаше тристранни споразумения за доставки. Те гарантираха, че Украйна има достатъчно резерв от синьо гориво, за да поддържа налягането за транзита на руски газ към други държави в Югоизточна Европа.

ORF съобщи за сериозно напрежение между Будапеща и Москва!

 Министерството на външните работи на Унгария привика дипломатическия представител на Руската федерация в страната във връзка с коментари в руските медии по повод революцията от 1956 г., предава австрийската медия ORF, цитирана от "Фокус". 

Сирийският външен министър ще посети Москва

Сирийският външен министър Уалид Муалем ще се срещне в петък в Москва с руския си колега Сергей Лавров, съобщи днес руският зам.-външен министър Генадий Гатилов, цитиран от Интерфакс, предаде Франс прес.