25.10.2016

Не е за хора със слаби сърца: Спасяването на деца от разрушена сграда в Сирия (ВИДЕО)

В социалните медии беше разпространено видео, за което се твърди, че е от град Дума в Сирия. Гледката е изключително трогателна.

Още

Спасяването на деца от разрушена сграда в Сирия (ВИДЕО)

Сцената се разиграва след въздушен удар в града им

Анкара призова световните сили да обединят усилия за решаване на сирийската криза

Големите световни сили да обединят усилията си, за да "отворят нова страница" в спасяването на опустошената от гражданска война Сирия. За това...

Русия получи извинения от Турция за сваления руски самолет

Президентът на Турция Реджеп Ердоган се извини пред руския държавен глава Владимир Путин за свалянето на руски Су-24 в края на ноември миналата година в района на турско-сирийската граница. Командирът на екипажа на фронтовия бомбардировач Олег Пешков бе разстрелян от земята, след като катапултира, а морски пехотинец загина при операцията по спасяването на оцелелия щурман. Инцидентът влоши рязко отношенията между Русия и Турция. Новината съобщи лично  пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Президентът на Руската федерация Путин получи послание от президента на Турция Ердоган, в което турският лидер изразява своя интерес от разрешаването на ситуацията, свързана с руския военен самолет, обясни той. По думите му, турският държавен глава е изразил своето съчувствие и дълбоки съболезнования на роднините на загиналия руски пилот и е казал "Извинете". На 24 ноември миналата година  руският самолет Су-24 беше свален от турски ВВС, след като Анкара обаяви, че е нарушил турското въздушно пространство. Москва реагира мигновено, като отвхърли обвиненията обвиненията и представи свидетелства, че изтребителят не е нарушавал въздушните граници и е бил свален над северозападна Сирия. Единият от пилотите бе разстрелян във въздуха от представители на крайната турска екстремистка организация "Сивите вълци“.Руският президент Владимир Путин тогава определи случилото се като "подъл удар в гърба“ от страна на Турция, с която през последните близо 12 години Москва изграждаше повече от партньорски отношения. След това връзките между страните рязко се влошиха, Русия наложи забрана за внос на турски стоки и на турски строителни фирми да работят в страната и препоръча на туристите си да не пътуват в Турция.