21.10.2016

Чудото се случи с храма в Церово

По-добре късно, отколкото никога. След дълги години на чакане, благоевградското село Церово започна да строи първия си православен храм. Повече от 90% от над 730-те жители са християни. Но никога не е имало света обител в населеното място. Местните хора са принудени да обикалят съседните села, за да се помолят и да запалят свещ. Преди близо 5 години - на 11 септември 2011 г., бе направена първата копка на бъдещата църква от тогавашния Неврокопски митрополит Натанаил. Това пък се случи цели 13 г....

Още

Диви прасета съсипаха земеделска реколта в село Церово

Над 80% от земеделската продукция в благоевградското село Церово тази година е унищожена от диви прасета. Хората в селото казват, че проблема с дивите обитатели на горските райони около градините край къщите им продължава вече трета година. В последните месеци дивите животни са унищожили десетки декари земеделски площи в селото.

Отчуждават имоти заради магистрала "Струма"

Отчуждават частни имоти за изграждането на лот 3.1 от автомагистрала "Струма", който включва участъка от Благоевград до симитлийското село Крупник. Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово, Градево и Симитли.

Отчуждават се частни имоти заради изграждането на магистрала "Струма"

Правителството прие решение за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, необходими за изграждането на лот 3.1 от автомагистрала „Струма“. Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово и Градево и гр. Симитли в област Благоевград. Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция „Пътна

Младо момиче пострада при челен сблъсък край Благоевград

Младо момиче пострада леко след челен сблъсък между два автомобила. Инцидентът е станал малко след 16.00 часа на изхода на благоевградското село Церово, съобщава БГНЕС.

Момиче пострада при челен сблъсък между два автомобила в Благоевградско

Младо момиче пострада леко след челен сблъсък между два автомобила. Инцидентът е станал малко след 16.00 часа на изхода на благоевградското село Церово, съобщава БГНЕС. Пострадалото момиче е транспортирано до болницата в Благоевград с контузия на ръка. Служители на КАТ работят за изясняване на причините за катастрофата.