24.10.2016

Още

Даниел Митов разговаря с Борис Джонсън за правата на българите на Острова

За България е от основно значение е да се гарантират правата на българските граждани, които живеят и работят във Великобритания. Това е заявил българският външен министър Даниел Митов на днешна среща в Лондон с британския си колега Борис Джонсън, съобщи пресцентърът на българското министерство. Митов е във Великобритания на работно посещение. Статутът на българите ще е основна част от дебата за бъдещите отношения Великобритания - ЕС след референдума, каза Митов. ...

ЕС губи с £8 млрд. годишно повече от Острова при "твърд Brexit"

Ние сме най-важният пазар за Европа, заяви британски министър

Хубавица с пищни форми претърпя най-голямото си разочарование на атракцион на Острова

22-годишна дама с пищни форми не бе допусната до атракцион, разположен в английското графство Съри. Причината била много проста – размерът на гърдите й бил прекалено голям, съобщава "Мирър".

Водещите британски банки плашат да напуснат Острова

Подготвят изтегляне в началото на 2017 г. заради Brexit

Въпреки Брекзита: Все повече наши ученици напират да учат на Острова

9% повече българи са кандидатствали да започнат обучение в британски университет през академичната 2016/2017 година. Според данните на централизираната служба UCAS, чрез която се подават документи за всички бакалавърски програми в Обединеното кралство, кандидатите от България тази година са 2490, а през предходната са били 2280, съобщава БГНЕС.

Стотици останаха блокирани на мост между два острова заради трусовете в Япония

Три влака са спрени на моста „Сето“ между японските острови Хоншу и Сикоку заради трусовете в западната част на страната, предаде агенция Kyodo, цитирана от Фокус.  Във влаковете се намират 430 пътници. Информация за пострадали сред тях няма.